Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi, 7 februarie, în Sala de Conferinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a avut loc o dublă manifestare.Participanţii la eveniment au asistat la lansarea Almanahului aniversar 2007-2012 al Liceului Teoretic Diaconovici-Tietz, volumul II şi Comemorarea a 90 de ani de la moartea lui Corneliu Diaconovici, unul dintre patronii spirituali ai liceului. Manifestarea a reunit directori de şcoli, consilieri educativi şi bibliotecari din şcolile municipiului Reşiţa, cadre didactice, elevi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ai instituţiilor de cultură din Caraş-Severin, dar şi absolvenţi ai liceului.

Cu acest prilej au vorbit despre carte prof. univ. dr. Vasile Zaberca, criticul literar Gheorghe Jurma, inspectorul şcolar Aurora Korka şi prof. Octavian Peptenar. Personalitatea lui Corneliu Diaconovici a fost evocată de către prof. Ana Kremm. Almanahul a fost realizat cu prilejul aniversării a 135 de ani de învăţământ liceal la Reşiţa, în coordonarea profesorilor Ana Kremm, Florica Molnar şi Loredana-Camelia Kilvanya. După cum afirma prof. univ. dr. Vasile Mircea Zaberca, în cadrul evenimentului, „anul înfiinţării acestui liceu coincide cu anul în care România şi-a dobândit independenţa. La vremea respectivă Reşiţa era o comună dar o puternică zonă industrială“.

Almanahul este însoţit de un DVD, ce cuprinde imagini din viaţa şcolară şi extraşcolară a liceului, în realizarea profesorilor Mircea-Iacob Meilă şi Cristian Ogăşan. Grafica lucrării şi a materialelor de prezentare a fost realizată de către prof. Ioan-Leontin Prodan.

Adaugă comentariu