Caraş-Severin, Romania

SOFIA – Sportiva şi-a depăşit toate adversarele până la marea finală cu bulgăroaica Elitsa Yankova.

Reşiţeanca Alina Vuc a cucerit vineri, 16 august, medalia de argint la Campionatul Mondial de Lupte pentru Juniori, categoria 48 kg. În competiţia desfăşurată la Sofia, în Bulgaria, reşiţeanca a fost foarte determinată şi a ajuns în premieră într-o finală mondială, depăşind astfel performanţele anterioare.

Susţinută şi de antrenorul care a descoperit-o la Reşiţa, Nicolae Constantin, prezent la marile competiţii alături de sportiva sa, chiar dacă acum este legitimată la Steaua Bucureşti, Alina Vuc şi-a depăşit toate adversarele până la marea finală cu bulgăroaica Elitsa Yankova. A învins-o în optimi pe Tsendsuren Altangerel (Mongolia), în sferturi a câştigat în faţa japonezei Shiori Ito, iar în semifinale s-a impus în meciul cu Mercedesz Denes (Ungaria). În finală a fost însă învinsă de reprezentanta gazdelor, dar după o primă repriză în care cele două sportive se aflau la egalitate, 1-1. Pentru Alina Vuc, această medalie de argint la final de juniorat reprezintă o mare performanţă, după cele patru medalii de bronz cucerite până la Mondialele de la Sofia.

„A fost un concurs bun pentru mine, a spus vicecampioana mondială. Este pentru prima dată când reuşesc să ajung în finala mare, de obicei luptam pentru bronz. Meciul a fost tare, dar din păcate nu am reuşit să trec de bulgăroaică în finala pentru locurile 1-2. M-am ţinut bine în prima repriză, dar numai una poate câştiga şi din păcate nu am fost eu aceea. Dar locul 2 la Mondiale este un rezultat foarte bun pentru mine.”

La rândul său, antrenorul Nicolae Constantin, prezent la Sofia, a declarat: „Mă bucur că am putut să fiu mereu alături de Alina Vuc la marile competiţii, atât la Europene, cât şi la Mondiale. Alina şi-a încheiat activitatea de sportivă junioară cu o frumoasă performanţă. Această medalie sper să îi dea încredere în ea, pentru următoarea etapă, pe care o va avea de parcurs, cea de la seniori.”

Alina Vuc s-a născut la Reşiţa, în data de 8 octombrie 1993 şi îşi va începe senioratul având în spate cinci medalii la europene şi mondiale, cucerite pe perioada junioratului.

Carmen Dobre

Adaugă comentariu