Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Alina Vuc (50 kg) a obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după ce s-a calificat azi în finala Campionatului Mondial. Reșițeanca a devenit astfel prima luptătoare din România care își asigură biletele pentru marea competiție de anul viitor.

Alina a obținut calificarea după ce a învins-o pe ucraineanca Oksana Livach, campioana europeană și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, iar în semifinală pe favorita gazdelor, kazaha Valentina Islamova Brik. Alina Vuc este în finala Campionatului Mondial din Kazakhstan, categoria 50 kg și va lupta pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului cu sportiva azeră Mariya Stadnik.

„Bucuria mea este imensă după această calificare. Știe toată lumea că o calificare la Jocurile Olimpice este foarte greu să o obții. Bucuria e mare, dar vreau să mă bucur din nou, atunci când are loc lupta din finală. Urmăresc intens ceea ce întâmplă în Kazakhstan. Alina mi-a promis că o să câștige o medalie. Și-a revenit după accidentare și este foarte încrezătoare, știe ce vrea. Îi lipsește o medalie de aur la Campionatul Mondial și la Campionatul European. Sper ca mâine să fie pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a spus Nicolae Constantin, antrenorul care a descoperit-o pe Alina Vuc.

Ștefan Moraru

FOTO: FRL

 

 

 

Adaugă comentariu