Caraş-Severin, Romania

BACĂU – Studenta de la Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa a ocupat primul loc în proba de 3 km marş.

Sezonul a început promiţător pentru una dintre atletele legitimate la Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa. Oneşteanca Alexandra Aichimoaei a participat cu succes la Campionatul Naţional Universitar de atletism în sală de la Bacău, competiţie la care a reprezentat Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, fiind studentă în anul I la Facultatea de ştiinţe Sociale, Educaţie Fizică şi Sportivă din cadrul UEMR. Multipla medaliată în competiţiile atletice naţionale, în proba de marş, Alexandra Aichimoaei nu a avut nicio problemă în a se impune la Naţionalele Universitare din municipiul Bacău.

Cu o pregătire foarte bună şi cu experienţa concursurilor anterioare, studenta care va împlini 22 de ani pe 14 mai, a trecut prima linia de sosire în proba de 3 km marş, depăşind alte atlete care au şi ele în palmares prezenţe pe podium. Alexandra Aichimoaei a parcurs traseul în 14 minute, 31 de secunde şi două sutimi, şi a intrat în posesia tricoului de campioană naţională, primind totodată o medalie şi o diplomă. Pe podium au mai urcat Ioana Agapi (Universitatea Suceava, cu 15:43.31) şi Andreea Lazăr (Universitatea Galaţi, cu 15:58.08).

„Ne bucurăm pentru această primă medalie obţinută în 2015, este un semn bun pentru noi“, a spus Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reşiţa. Campionatul Naţional Universitar de Atletism în sală a fost organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău-Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău.

Adaugă comentariu