Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Modificările de manoperă au necesitat câteva corecţii în cazul banilor alocaţi pentru lucrările de apă şi canal

Nu de puţine ori, viaţa în diferite cartiere ale Reşiţei nu seamănă deloc, ca standarde, cu una de nivelul unei reşedinţe de judeţ. Asta pentru că, spre exemplu, reşiţenii din Câlnic se plâng de starea drumurilor mai rele decât la sat, afectate de eterne spărturi şi săpături, iar cei din multe alte zone – de lipsa apei şi canalizării, sau de întinderea lucrărilor în acest sens la nesfârşit.

Vara aceasta a fost încinsă şi la acest capitol, iar reşiţenii din Moniom, Secu şi Cuptoare s-au putut bucura de faptul că aleşii lor i-au băgat din nou în seamă cu un proiect de hotărâre vizând alimentarea cu apă a acestor localităţi aparţinătoare. Ei, bine, n-a fost vorba însă de vreo nouă iniţiativă sau de punerea pe galop a lucrărilor, ci de ajustări de buget.

„S-a făcut doar un act adiţional la lucrarea care e în executare. Conform faimoasei Ordonanţe 114, am fost obligaţi să majorăm manopera cu un coeficient de 1,57. De fapt, asta s-a făcut, un act adiţional de majorare a manoperei“, preciza Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Este vorba, de fapt, despre un contract de finanţare încheiat în 10 iunie 2015, prin care se alocau 5,84 milioane de lei din bugetul de stat, respectiv 0,25 milioane din bugetul local. În urma ajustărilor impuse de majorarea manoperei, contribuţia locală a crescut la 0,29 milioane de lei. După această intervenţie, valoarea totală a investiţiei se ridică la 6,14 milioane de lei.

A.M.

1 Comment

  1. Bani, mereu este vorba numai de bani dar niciodată nu li se spune la fraierii platitori de axe și impozite de ce nu există și un standard al calității lucrărilor cap-coada plus refacerea asfaltului acolo unde s-a spart.Din nou și mereu primarul mânat din urmă de ciracii lui ne fac să credem că noi toți santem atât de proști că nu vedem cu ochii noștrii ce se întâmplă,vor sa ne bage mereu sub nas tot felul de hârtii cu cifre și calcule făcute de fapt numai bune pentru umplut sacii și buzunarele lor că nu le mai ajunge hoților asupra.Nu mai au fabrici de vândut și acum atentează la buzunarul cetățenilor inventând tot tot felul de motive să vadă dacă pun fraierii botul.Bisnitarul tot bișnițar rămâne mai un pic și ne amanetează pe toți.Unde este Cheloo și Raku da le dam subiecte sociale reale pentru un nou album hip-hop

Adaugă comentariu