Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Naționala masculină de handbal a României a început luni seara cantonamentul de la Sala Polivalentă din Reşiţa, în perspectiva „dublei“ cu Italia, din preliminariile Euro 2018.

12 dintre handbaliștii convocați de selecționerul Aihan Omer au răspuns prezent la primul antrenament de la Sala Polivalentă din Reșița. Printre aceștia se află și doi handbaliști care au evoluat în trecut în Liga Națională pentru UCM Reșița sau CS Caraș-Severin, coordonatorul de joc Cristian Fenici și interul Demis Grigoraș, ambii la CH Politehnica Timișoara.

Ajutat de „secundul“ Sandu Iacob, Aihan Omer, antrenorul Dunării Călărași, revine la Reșița, în calitate de selecționer al Naționalei masculine de handbal a României, în orașul unde a cunoscut primele sale succese pe plan internațional cu o echipă de club din România. Alături de fosta UCM Reșița este triplu câștigător al Cupei Challenge, în 2007, 2008 și 2009, o performanță unică în handbalul european. Câțiva suporteri reșițeni, din galeria „Vulturii Semenicului“, au fost prezenți la Sala Polivalentă, pentru a-i întâmpina pe handbaliști și pe selecționerul Aihan Omer. Acesta s-a întreținut câteva minute bune cu fanii și i-a asigurat că „tricolorii“ vor face spectacol la Reșița, pe 14 iunie.

„Mă întorc cu mare plăcere la Reșița, un oraș în care am făcut performanță și în care mă bucur să revin de fiecare dată. Am ales să jucăm aici, pentru că Reșița este un oraș cunoscător de handbal și la meciul cu Italia, de pe 14 iunie, sper să avem un public care să fie la înălțime, să ne ajute să câștigăm și să ne calificăm, în fața Italiei. Sunt convins că vor veni suporterii adevărați ai echipei naționale și toți cei care iubesc handbalul, dar sunt convins că toată mișcarea sportivă reșițeană va fi alături de noi și de aceea am și venit la Reșița, pentru că îmi doresc o sală plină, cu un public entuziast, așa cum am avut de fiecare dată când am evoluat aici. Suporterii au fost întotdeauna al optulea jucător al nostru. Mă bucur că au venit deja la primul antrenament, sper să fie câți mai mulți la meciul cu Italia“, a spus Aihan Omer.
„Nu va fi ușor cu Italia“
Selecționerul Aihan Omer atrage atenția asupra adversarului  cu care vor da piept „tricolorii“ în „dubla“ de pe 10 și de pe 14 iunie. „Italia pare la prima vedere un adversar accesibil. Dar, cei ce nu cunosc bine fenomenul handbalistic internațional, ar zice că e un meci mai ușor. Eu nu-l consider deloc un meci ușor, Italia s-a dezvoltat foarte mult, noi am regresat între timp și ne așteaptă dublă foarte-foarte grea. Sperăm să facem în Italia un rezultat bun, pentru ca în returul de aici de la Reșița, cu publicul nostru, să ne aducă o calificare“, a mai precizat Aihan Omer.

Fostul antrenor al Reșiței a vorbit despre lotul pe care îl va avea la dispoziție în „dubla“ cu Italia și despre programul din cele două săptămâni în Banat: „Majoritatea jucătorilor au venit. Din păcate, stranierii vor veni cu o zi înaintea meciului tur, deoarece ei au meciuri în campionatele în care activează, în Germania, Polonia și Franța. Dar, asta este situația la echipa națională. Noi trebuie să ne adaptăm, stranierii nu au de ales, trebuie să joace mai întâi pentru echipa de club, după aceea vin la echipa națională. Vom avea o perioadă de antrenamente la Reșița, cu antrenamente, cu recuperare, forță, tot ce trebuie pentru o pregătire bună înaintea unui meci de calificare. Pe data de 9 iunie vom pleca în Italia, pe 10 avem meciul tur, iar pe 11 iunie vom fi înapoi la Reșița pentru a pregăti returul de pe 14 iunie.“
Selecționerul Aihan Omer a manifestat o oarecare nemulțumire vizavi de condițiile „din culise“, atrăgând atenția asupra stării vestiarelor și a sălii de conferințe.

„Prima impresie nu este una extraordinară. Probabil că a fost și acel concurs de dans sportiv, dar sper să se remedieze între timp. Nici vestiarul, nici sala de conferințe nu arată așa cum trebuie pentru o partidă internațională inter-țări. Sper și am încredere în cei care conduc și au grijă de această sală, că o vor pune la punct cât mai repede. Totuși, joacă echipa națională și nu vrem să ne facem de râs“, a mai spus Aihan Omer.

România va întâlni Italia pe 10 iunie, în deplasare, și pe 14 iunie, de la ora 18, la Sala Polivalentă din Reșița.
Lotul convocat de Aihan Omer:
Portari: Mihai Popescu (HCM Constanța), Ionuț Ciobanu (Mulhouse), Adrian Țenghea (CSA Steaua)
Extreme stânga: George Buricea (HCM Constanța), Chike Onyejekwe (HC Odorhei)
Interi stânga: Alexandru Șimicu (HSV Hamburg), Dan Racoțea (Wisla Plock), Alin Șania (AHC Dunărea Călărași)
Centri: Cristi Fenici (Poli Timișoara), Alexandru Csepreghi (US Creteil), Marius Stavrositu (CSM București)
Interi dreapta: Bogdan Criciotoiu (TSG Friesenheim), Cristi Ghiță (Selestat), Demis Grigoraș (Poli Timișoara)
Extreme dreapta: Laurențiu Toma (HCM Constanța), Andrei Mihalcea (HC Odorhei)
Pivoți: Marius Novanc (CSM București), Dragoș Iancu (Știința Bacău), Marius Mocanu (Dinamo București)

Adaugă comentariu