Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tot mai mulţi agenţi economici aleg să se înmatriculeze şi să activeze în acest domeniu.Pe toată perioada lunii mai, la ghişeele Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin s-au înmatriculat 114 agenţi economici, dintre care 69 au ales ca formă juridică societate comercială cu răspundere limitată, 26 – persoane fizice autorizate, 17 – întreprindere individuală, o întreprindere familială şi una – cooperativă agricolă.

Potrivit datelor instituţiei, în primele cinci luni ale acestui an s-au înmatriculat cooperative agricole cât pe întreaga perioadă a anului trecut. În prezent, fiinţează 84 de firme care au ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (majoritatea persoane fizice), 503 agenţi economici care se ocupă cu cultivarea fructelor (inclusiv pomicultură), 74 – creşterea bovinelor, 57 – creşterea ovinelor şi caprinelor, 23 – creşterea porcinelor şi zece agenţi economici au ca principal obiect de activitate creşterea păsărilor.

Alături de acestea, potrivit datelor ORC de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în judeţ funcţionează 139 de agenţi economici care se ocupă cu activităţi în ferme mixte (creşterea animalelor şi legumicultură). Dacă în luna iunie a anului trecut s-a constatat o creştere importantă a numărului de persoane fizice înmatriculate în domeniul agriculturii, anul acesta s-a sesizat o creştere moderată. Nouă firme cu participare de capital străin s-au înmatriculat în luna mai a acestui an, patru din Germania, două din Italia şi câte una din Spania, Cipru şi Republica Moldova. Tot în luna mai 2012 au fost radiate 34 firme, în ultima zi a lunii trecute existând 11.330 de agenţi economici activi din punct de vedere juridic.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu