Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă la primul control aerul condiţionat din autobuze era funcţional, dar oprit, situaţia s-a schimbat radical.

 După ce reşiţenii s-au plâns în mai multe rânduri de aerul irespirabil din autobuze, municipalitatea a trecut la controale. Primul dintre ele, făcut la finele lunii iulie, scotea la iveală faptul că, deşi, cu o singură excepţie, toate autobuzele aveau aparate de aer condiţionat funcţionale, niciunul nu era pornit, la fel cum nu erau pornite nici sistemele de ventilaţie, iar trapele erau închise. Ce-i drept, primul control s-a făcut într-o zi când, deşi era iulie, temperaturile nu erau caniculare, astfel că verificările au fost făcute din nou.

De această dată, surpriză! „În urma verificărilor, s-a constatat că în toate mijloacele de transport în comun funcţiona instalaţia de aer condiţionat şi de ventilaţie, trapele fiind deschise, în condiţiile şi în parametrii pentru care au fost proiectate. Persistenţa temperaturilor ridicate de peste 38 de grade Celsius constituie factori perturbatori în desfăşurarea activităţii de transport în condiţii normale.

De asemenea, menţionăm faptul că distanţa între staţiile de transport public local pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor este mică iar uşile autobuzelor se deschid la un interval de 2-3 minute. Acest fapt determină ca funcţionarea instalaţiei de aer condiţionat şi de ventilaţie să nu fie asigurată, pe perioada caniculei, în parametrii normali”, se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

Controalele au fost efectuate în perioada precedentă, conform unui grafic de verificări, de către personalul Compartimentului pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei, din cadrul municipalităţii, fiind vizate toate autobuzele existente pe traseu.

Antoniu Mocanu

4 Comments

  1. „menţionăm faptul că distanţa între staţiile de transport public local pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor este mică iar uşile autobuzelor se deschid la un interval de 2-3 minute. Acest fapt determină ca funcţionarea instalaţiei de aer condiţionat şi de ventilaţie să nu fie asigurată, pe perioada caniculei, în parametrii normali” dar cat vreti sa fie intre statii 10-15 minute, poate mai mult si o sa ajungem la bocsa!!! aerul conditionat functioneaza in orice situatii, dar asta o stiati si voi, dar consuma mai mult. si pe asta o stiati!!! una este ca aerul conditionat sa nu functioneze in parametri normali, cum spuneti voi, si alta este deloc!!!

  2. Miscati-va hoiturile pana in Timisoara sa vedeti acolo transport in comun climatizat FUNCTIONAL nu besinile astea care circula in Resita!

  3. De cind au scumpit bilete si abonamente eu am renuntat la transportul in comun, am facut o investitie (bicicleta) si intrun an mi-am scos investitia si plus am si slabit , asa considearat eu ca e mai bine si sincer recomand la toti , decit sa platesc greu la sauna din autobuz mai bine nu platesc nimic si nu sint nevoita sa miros tot aerul greu din mijlocul de transport, care de multe ori imi provoga varsaturi „tiganii special” .faceti in calcul o bicicleta 500 lei un abonament nici nu mai stiu cit este, dar pe o luna cred ca a ajuns pe la 80 lei daca nu mai mult , 80 x 12 =960 / 2 =480 deci in sase luni bicicleta este acoperita .

  4. Domnu’ primar, da -ți ordini ca taxatorii să se spele. Este unul Ţunea Daniel , pute ca dracu, un nespălat care pute a transpirație şi a băutură, trimite-l la Padoc să aibă grijă de câini

Adaugă comentariu