Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De săptămâna viitoare, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru fermierii beneficiari ai plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la specia bovine, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente, de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

Creditele le oferă fermierilor posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare activităţilor curente, pâna la efectuarea, de către APIA, a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi potrivit prevederilor legale.

Astfel, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverinţă de înregistrare a beneficiarului prin care confirmă că acesta a depus cererea de plată în 2013 şi că asupra acesteia s-au efectuat toate verificările administrative, conform legislaţiei. De asemenea, în adeverinţă se va mai preciza că fermierul nu face obiectul excluderilor de la plată şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite.

Adaugă comentariu