Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, poliţiştii cărăşeni au organizat acţiuni, cu efective mărite, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în timpul manifestărilor de Ziua Naţională a României, acţiuni în urma cărora au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 lei.

La acţiuni au participat peste o sută de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au constatat zece infracţiuni, din care patru în flagrant.

„Cinci infracţiuni au fost de natură judiciară, una de natură economică şi patru de alte genuri. În urma activităţilor au fost aplicate şi 175 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.460 lei”, se precizează într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin. Cele mai multe amenzi au fost pentru nerespectarea normele referitoare la circulaţia pe drumurile publice – 136.

Alte 21 au reprezentat încălcări ale Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, patru la regimul economico-financiar şi 14 alte sancţiuni.