Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls a jucat un meci amical cu echipa de juniori a AS Mundo Reșița. Fotbalistele s-au impus cu scorul de 7-1 (Mădălina Gînju x3,  Adelina Ion, Natalija Bozilovic, Elena Ruvilă și Elena Ioana Grigoraș / Norris Dobre), iar la finalul acestei săptămâni fetele vor evolua într-un alt meci amical, acasă, cu Poli Timișoara.

„A fost un test util pentru fotbaliștii de la noi. Au jucat în acest meci copii de 14 ani și mai mici. Pentru partida cu Banat Girls am adus copii din toate centrele de pregătire (Reșița, Măureni și Teregova). De asemenea, urmărim progresul copiilor și dezvoltarea acestora din toate punctele de vedere, nu doar fotbalistic. Aceste meciuri sunt foarte bune fiindcă cei mai mulți au început fotbalul recent, iar în luna septembrie aceștia vor participa în campionatul județean de juniori pentru grupa de vârstă U15. Aș dori să mai adaug faptul că aceste jocuri de pregătire îi ajută pentru a înțelege cât mai bine ce înseamnă atmosfera unui eveniment sportiv, precum și ce înseamnă un joc de fotbal prin toate componentele sale”, a declarat Cristian Alexandru Chitucea, antrenor AS Mundo Reșița.

Daniel Amariei, antrenorul de la ACS Banat Girls, a spus după acest test: „Mă bucur că în acest al doilea meci de pregătire echipa a arătat mult mai bine decât la cel cu Poli Timișoara din deplasare. Am reușit să facem un meci bun, mai ales după minutul 30. Am reușit să ne creăm foarte multe ocazii, am reușit să înscriem de șapte ori, ceea ce mă bucură. Am reușit să-mi fac și o idee despre jucătoarele noi și cred că s-au integrat în echipă, în formula noastră de joc. Ne așteaptă o săptămână grea, mergem într-un minicantonament. Vrem să ne punem la punct și condiția fizică, iar la sfârșitul săptămânii vom juca încă un meci amical, returul cu Poli. Partida cu Timișoara va avea loc pe stadionul Gloria”.

Ștefan Moraru