Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Comisia de Analiză Tehnică a judeţului Caraş-Severin se întruneşte miercuri, 26 iunie, conform planificării Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (autoritatea de mediu competentă pentru emiterea acordului de mediu).

Sunt analizate atât lista de control pentru analiza calităţii raportului privind evaluare impactului cât şi răspunsurile proiectantului la observaţiile publicului interesat participant la şedinţele de dezbatere publică a proiectului desfăşurate între 13 şi 15 mai 2013 în localităţile Sacu, Caransebeş, Slatina-Timiş, Teregova, Mehadia şi Băile Herculane pentru toate unităţile administrativ teritoriale ce vor fi traversate de conducta de transport gaze naturale Nabucco.

Proiectul conductei magistrale pentru transportul gazelor naturale din Asia în Europa, ce ar trebui să tranziteze teritoriului României prin cinci judeţe (Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad) este în ultima etapă procedurală pentru emiterea acordului de mediu: analiza calităţii raportului privind impactul asupra mediului.

„De o mare complexitate, datorită traversării unei diversităţi de forme de relief, cursuri de apă şi arii naturale protejate, evaluarea impactului asupra mediului şi a măsurilor de reducere/eliminare a efectelor negative asupra factorilor de mediu şi asupra celor social-economici a fost concretizată prin mai multe documente care vor fi supuse analizării Comisiilor de analiză tehnică ale judeţelor traversate, în şedinţe lărgite la care sunt invitaţi toţi factorii interesaţi”, se precizează într-un comunicat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin. În aceste şedinţe se analizează şi soluţiile propuse de proiectantul general S.C. Iptana S.A. pentru problemele ridicate de publicul interesat participant la dezbaterile publice ale proiectului şi a raportului privind impactul asupra mediului.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Bai, nu stiti ca s-a modificat proiectul, adica conducta nu mai trece prin Romania. Va faceti de ras cu acordul asta de mediu inutil, adica pierdere de timp. Mai sunteti si platiti pentru asta?

Adaugă comentariu