Poliţiştii, pompierii şi ambulanţa au fost sesizaţi cu privire la producerea accidentului marţi, în jurul orei 7.30. Poliţiştii au constatat că, în timp ce Ioan M., de 35 ani, conducea un TIR cu semiremorcă, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed şi curbă deosebit de periculoasă la dreapta) şi, la mijlocul curbei, semiremorca a derapat şi a intrat parţial pe contrasens. A fost acroşat lateral microbuzul condus din sens opus de către Ion J., de 38 ani, care transporta zece cadre didactice din Reşiţa spre Ezeriş.
În urma impactului, microbuzul a fost proiectat în afara carosabilului, oprindu-se într-un copac. A rezultat rănirea gravă a şase persoane, care au fost transportate la Spitalul Judeţean Reşiţa, unde au rămas internate. „Victimele rănite grav sunt, alături de şoferul microbuzului, Silvia C. de 27 ani, Delia B., de 31 ani, Simona V., de 47 ani, Maria D., de 55 ani, şi Loredana L., de 30 ani. De asemenea, din accident a mai rezultat rănirea uşoară a patru persoane, respectiv Mariana G., de 37 ani, Veronica N., de 37 ani, Carmen B., de 33 ani şi Ana A., de 46 ani“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin. „Şoferul este în stare gravă, cu traumatism cranio-facial, şoc traumatic, fractură de femur. Prognosticul este rezervat în cazul lui. Femeia ce se afla în spatele şoferului are traumatism cranio-facial, dar este stabilă“, a precizat dr. Cosmin Librimir, medic pe ambulanţă.
Poliţişti, inspectori de muncă, inspectori ai Autorităţii Rutiere, mai mulţi reprezentanţi ai diferitelor organisme încearcă să afle vinovaţii şi împrejurările în care s-a produs tragedia. „Este, cu siguranţă, un accident colectiv de muncă, ce va fi investigat de inspectorii noştri. E vorba despre un «accident de traseu», care a avut loc în timpul deplasării victimelor către locul de muncă“, a precizat Ioan Jura, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă al Judeţului Caraş-Severin. În cazul acestui accident a fost sesizată şi Agenţia Teritorială a Autorităţii Rutiere Române (ARR) Caraş-Severin.
„Şoferul microbuzului nu are certificat de competenţă (atestat) valabil, aşa că i-am aplicat o amendă de 2.000 de lei, iar Inspectoratului Şcolar – 5.000 de lei amendă. În ceea ce priveşte TIR-ul, acesta plecase în cursă cu tahograful defect, aşa că am aplicat operatorului de transport (o firmă din judeţul Timiş) o amendă de 5.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă o anchetă la care participă şi inspectorii noştri“, a precizat Nicuşor Fuicu, şeful ARR Caraş-Severin.
Flavius Rotariu