Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai multe echipaje de salvare au fost mobilizate în aventura matinală a unui bărbat certat cu nevasta, cu legea, cu viaţa.

În această dimineață, la orele 07.29, Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că un bărbat s-a urcat pe acoperișul Spitalului Staționar nr.2 Reșița. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale Poliției, IJJ Caraș-Severin, ISU Semenic și Ambulanței Caraș-Severin. După aproximativ două ore, bărbatul, în vârstă de 36 de ani a fost determinat să coboare de pe acoperișul clădirii în siguranță.

Din primele cercetări s-a stabilit faptul că în cursul nopții, acesta, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, ar fi încălcat ordinul de protecție provizoriu, agresându-și soția la domiciliul acesteia. Tot în cursul nopții suspectul ar fi distrus patru pneuri de la un autoturism parcat pe o stradă din municipiu. Intervenind la cele două sesizări, politiștii Biroului de Ordine Publică Reșița au întocmit pe numele acestuia dosar penal pentru nerespectarea ordinului de protecție, lovire și alte violențe și distrugere și au luat măsura conducerii bărbatului la Secția de Psihiatrie a Spitalului Reșița, acesta fiind recalcitrant. De asemenea, persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

La Psihiatrie, bărbatul a ajuns, însă, prin UPU, potrivit oficialilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa: „În această dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a fost adus cu ambulanţa un bărbat în vârstă de 36 de ani, acesta fiind însoţit de poliţişti. Consumator de alcool şi cunoscut cu afecţiuni psihice, având multiple prezentări în UPU de-a lungul anilor, bărbatul a fost direcţionat către Secţia de Psihiatrie, unde a refuzat internarea pe proprie răspundere. După refuz, bărbatul a solicitat să folosească toaleta, fiind însoţit la baie de un om al legii care, însă, a rămas pe hol. La baie, bărbatul a forţat geamul, care era asigurat în acest sens, şi a ieşit pe acoperiş, ameninţând apoi că se sinucide“.

Din fericire, bărbatul a fost convins să renunţe la ideea de a-şi pune capăt zilelor.

Adaugă comentariu