Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Protestele au continuat şi marţi la Reşiţa. Aprobarea pentru manifestaţiile din centrul municipiu a fost eliberată pentru fiecare zi, începând de marţi, 17 ianuarie, şi până la finalul lunii, între orele 15 şi 19.

O delegaţie a protestatarilor din Centrul Civic, condusă de Marian Apostol, a înmânat o listă de revendicări prefectului de Caraş-Severin Octavian Ţunea. De asemenea, aceştia s-au dezis de posibile elemente care să dăuneze prin violenţă sau implicări politice mişcării de protest.

Printre cerinţele protestatarilor se regăsesc stabilirea salariului minim pe economie la 1.000 de lei, renunţarea la reducerea salariilor şi a pensiilor, renunţarea la comasarea alegerilor etc

Alături de reşiţenii care s-au aflat şi în după-amiaza de marţi, 17 ianuarie a.c., în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa s-au regăsit şi mai mulţi membri ai Galeriei Guardia Rosso Nera, din Valea Domanului.

„Noi nu facem politică, dar am considerat că trebuie să fim alături de concetăţenii noştri, în aceste momente delicate, a precizat liderul Marcel Guşcă. A fost vorba de un gest de solidaritate, pe care a trebuit să-l facem, fiindcă era de datoria noastră. Mai ales că întâlnirea din centru era autorizată“.

Adaugă comentariu