Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Şi nu doar că a fost localizat, ci a fost şi amendat. Este povestea unui bărbat de 32 de ani din Caransebeş, care a sunat noaptea, de două ori, la 112, de la Păltiniş!

Totul s-a întâmplat în noaptea de 9 spre 10 noiembrie, când oamenii legii au primit, prin 112, două apeluri, primul în jurul orei 2.45, de la aceeaşi persoană, un cetăţean care a insistat să rămână anonim, explicând că vrea doar să verifice dacă poate fi localizat de poliţişti şi în cât timp. A aflat pe propria-i piele, după cum ne spune Poliţia judeţului: „În scurt timp, apelantul, un bărbat de 32 de ani din Caransebeș, a fost identificat și localizat de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Caransebeș, pe raza localității Păltiniș. Având în vedere faptul că apelantul a folosit SNUAU 112 în mod abuziv, fără a justifica o urgență reală, care să necesite intervenția polițiștilor, acesta a fost sancționat contravențional, conform OUG nr.34/2008, modificată, cu amendă în valoare de 1.000 de lei“.

Potrivit IPJ, în cazul apelurilor abuzive, amenda este între 500 şi 1.000 de lei, iar în cazul alertării false a agenţiilor specializate de intervenţie – de la 1.500 lei la 5.000 lei.

A.M.