Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş–Severin au desfăşurat zilele trecute o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă, ocazie cu care a fost depistată cu şedere ilegală o femeie din Serbia.

Aceasta a intrat legal în România în baza acordurilor internaţionale, dar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au emis pe numele său o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, femeia a fost sancţionată contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

„Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa. De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor“, a precizat comisarul şef Ioan Florea, şeful Biroului.

 

Adaugă comentariu