Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cauza Reşiţei a ajuns din nou în faţa celor de la ADR Vest. Zilele trecute, primarul municipiului Mihai Stepanescu a susţinut în faţa capitalei vestului două dintre iniţiativele reşiţene, una vizând reabilitarea şi modernizarea străzilor şi trotuarelor din zona oraşului vechi, precum şi crearea de noi locuri de parcare, iar cea de-a doua vizând modernizarea Cinematografului Dacia.

În privinţa străzilor, trotuarelor şi a parcărilor oraşului vechi, ADR Vest a stabilit un calendar de vizite care ar fi împins prea mult spre jumătatea anului licitaţiile pentru executarea lucrărilor. Dacă acestea ar fi fost contestate, lucrările n-ar mai fi pututut fi finalizate anul acesta, iar condiţia esenţială a finanţării este ca acestea să se încheie până la sfârşitul anului. Acesta este motivul pentru care şeful administrativului reşiţean s-a îndreptat spre cei de la ADR Vest, din dorinţa de a grăbi puţin lucrurile, pentru ca lucrările să poată fi finalizate în termen şi să primească decontările europene.

În cazul Cinematografului Dacia, pentru a mai reduce din costul investiţiilor legate de scaune – şi pentru ca banii astfel economisiţi să poată fi folosiţi în modernizarea spaţiului – municipalitatea reşiţeană s-a arătat deschisă să achiziţioneze mobilier la mâna a doua, rezultat în urma dezafectării unei săli de cinematograf dintr-un oraş din Moldova (contra unui preţ situat undeva la 125 de lei pe bucată). Evident, „oferta“ este doar la stadiul de idee, urmând ca autoritatea locală să găsească alte eventuale surse de scaune pentru Dacia.

Tot pentru investiţii, aleşii reşiţenilor au ajustat, zilele trecute, bugetul urbei. „Proiectul privind rectificarea bugetului local al municipiului Reşiţa pe anul 2015, aprobat de consilierii locali, vizează modificarea bugetului local cu suma de 1.372.000 de lei pentru achiziţia de mobilier urban destinat Grădinii Zoologice «Prof. Ion Crişan» din Reşiţa, respectiv pentru întocmirea de studii de fezabilitate în vederea demarării unor proiecte (înfiinţarea unui centru de servicii de recuperare prin reabilitarea bazinului de înot din cartierul Lunca Pomostului, reabilitarea Centrului Civic al municipiului, realizarea planului de mobilitate privind modernizarea transportului în comun dar şi extinderea Bazinului olimpic din cartierul Lunca Bârzavei)“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Adaugă comentariu