Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Luna martie s-a caracterizat printr-o explozie de infracţiuni de braconaj constatate de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

În ultimele săptămâni pe raza județului au fost descoperite mai multe infracțiuni în care polițiștii desfășoară cercetări, ne informează Poliţia cărăşeană. Într-unul dintre ele, în noaptea de 15 spre 16 martie, oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că în apropierea complexului privat de vânătoare din Ersig, de pe raza localității Vermeș, doi cărăşeni cărau în spate câte o raniță cu bucăți de carne. „Cu ocazia verificării zonei în care au fost identificate persoanele, au fost găsite abandonate două arme de vânătoare, un autoturism de teren neînmatriculat și pielea mistrețului jupuit, obiecte care au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării, precum și întreaga cantitate de carne“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Oamenii legii au stabilit atunci că patru persoane au pătruns în complexul de vânătoare Ersig prin escaladarea gardului, având intenția de a împușca porci mistreți. Lucru care s-a şi întâmplat, fiind împuşcat ilegal un exemplar de mistreț, iar după ce l-au jupuit și tranșat au încărcat carnea în cele două ranițe. Acum se fac cercetări penale pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, uciderea animalelor cu intenţie fără drept, ştergerea sau modificarea marcajelor de pe armele letale şi pentru braconaj. Cei patru au fost iniţial reţinuţi, fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de ei, apoi împotriva lor fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În alt caz, în 20 martie, în jurul orei 22.30, poliţiştii care patrulau la Soceni au oprit pentru control un autoturism condus de un cărăşean de 64 de ani. „În urma efectuării controlului, în portbagajul autoturismului a fost găsit un recipient în care se afla o jumătate de carcasă dintr-un animal sălbatic,  despre care conducătorul autoturismului a declarat că este de porc mistreț și că l-a primit de la o persoană cunoscută, neputând dovedi proveniența“, precizează IPJ.

Oamenii legii au făcut o percheziţie domiciliară patru zile mai târziu, pentru a clarifica lucrurile. Cu această ocazie, au fost ridicate patru arme de vânătoare, muniția aferentă, capse de inițiere și proiectile din metal. Cel în cauză este acum cercetat penal pentru braconaj şi transportul vânatului dobândit în urma actelor de braconaj.