Caraş-Severin, Romania

Urmăriţi pe www.caon.ro desfăşurarea referendumului în Caraş-Severin!

UPDATE ORA 10: În primele trei ore ale referendumului, în Caraş-Severin s-au prezentat la urne 7,79% din numărul alegătorilor, un procent sub media naţională de 9,05%.

UPDATE ORA 14: Până la această oră, în judeţ au votat 21,16% dintre alegători, un procent apropiat celui înregistrat la nivel naţional (21,37%).

UPDATE ORA 17: La ora 17, 27,44% dintre cărăşeni se prezentaseră la urne, peste media naţională de 26,89%.

UPDATE ORA 20: Prezenţa până la ora 20 în Caraş-Severin a fost de 40,26%, cu trei procente peste media la nivel naţional (37,67%).

UPDATE ORA 23: În urma raportării BEC de la închiderea urnelor, în Caraş-Severin a fost depăşit pragul de jumătate plus unu din numărul de alegători. Procentul de 50,85% a fost peste media naţională de 45,23%.

În Caraş-Severin sunt trecute pe listele electorale 280.765 de persoane cu drept de vot. Pentru referendumul de astăzi, în judeţ sunt pregătite 364 de secţii de vot. Urnele s-au deschis la ora 7 şi se vor închide la ora 23. Puteţi vota în orice localitate din ţară, însă, în cazul în care votaţi în cea de domiciliu, trebuie să vă prezentaţi la secţia la care sunteţi înscrişi. Au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale. 

Fiecare participant va prezenta biroului electoral al secţiei de votare actul de identitate (carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin). Cetăţenii români cu drept de vot aflaţi în străinătate pot vota pe baza paşaportului simplu, paşaportului de serviciu, celui diplomatic şi, binenţeles, cărţii de identitate. La referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României din 29 iulie 2012 nu se utilizează cartea de alegător.

Veţi primi un singur buletin, cu două opţiuni – DA (pentru demiterea lui Traian Băsescu) şi NU (împotriva demiterii). Pentru ca votul să fie valabil trebuie aplicată ştampila pe una singură din aceste căsuţe.

5 Comments

  1.  indiferent de rezultat…deznodamantul va fi acelasi….ciolanul va ramane sau va trece in mana altora….pentru cetateni…nimic in plus

  2.  asa mergeti la vot ca apa calda tot nu o sa aveti-macar va faceti damblaua-

  3.  PDL a pierdut alegerea cu POPORUL ROMAN, fapt care va fi CONFIRMAT de Curtea Constitutionala si de Parlamentul Roman fiindca DRETPTATEA se face in numele si spiritul Legii.

Adaugă comentariu