Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De luni, 23 februarie, a început înscrierea elevilor în învăţământul primar.

Conform inspectorului pentru învăţământ primar, inst. Stoinel Dan, pentru anul şcolar 2015-2016 sunt aşteptaţi să se înscrie 2.300 de elevi în clasa pregătitoare: „Pentru clasa I nu avem o statistică pentru că părinţii sunt inconsecvenţi în ceea ce priveşte alegerea şcolii“. Pentru buna desfăşurare a înscrierilor Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a deschis o linie de TelVerde. Astfel, părinţii pot suna gratuit la numărul 0800.816.215 pentru obţinerea informaţiilor referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare. Linia este deschisă în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2015-2016

18-26 februarie: organizarea în şcoli a zilei porţilor deschise. 17 februarie – 11 martie: realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care aceasta este necesară. 17 februarie – 12 martie: comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului. 23 februarie – 13 martie: completarea de către părinţi a cererilor de înscriere. 16-20 martie: procesarea cererilor de înscriere şi repartizarea copiilor în şcoli. 20-21 martie: afişarea candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă de înscriere. 23 martie: începe a doua etapă de înscriere în învăţământul primar – pentru copiii care n-au fost repartizaţi în şcoli sau nu au participat în prima etapă.

Cum se desfăşoară înscrierea în învăţământul primar?

Copiii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august pot fi înscrişi şi anul acesta direct în clasa I. Cererea-tip de înscriere în clasa pregătitoare se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care se doreşte înscrierea. Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere sunt înscrişi şi apoi înmatriculaţi copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi. În momentul completării cererii de înscriere, părinţii vor aduce o copie după actul de identitate şi după certificatul de naştere al copilului. Copiile vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul unităţii de învăţământ, pe baza documentelor originale. Pentru copiii care împlinesc 6 ani după data de 1 septembrie se va depune şi evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului.

 

Evaluarea psihosomatică

Centrul Judeţean de Resurse Educative a deschis mai multe centre de evaluare în marile oraşe ale judeţului. Acestea se găsesc la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“ Reşiţa, Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Reşiţa, Şcoala Gimnazială Nr. 1

Bocşa, Colegiul Naţional „Traian Doda“ Caransebeş, Colegiul Naţional „C.D. Loga“ Caransebeş, Şcoala Gimnazială „Romul Ladea“ Oraviţa, Liceul Teoretic „Eftimie Murgu“ Bozovici, Liceul „Mathias Hammer“ Anina, Grădiniţa cu Program Prelungit Oţelu Roşu, Grădiniţa cu Program Prelungit „Floare de Colţ“ Băile Herculane, Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă, Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ Teregova, Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Haţeg“ Mehadia.

Adaugă comentariu