Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Banatul Caransebeș – Știința Explorări Baia Mare 3-2 (18-25, 21-25, 25-23, 25-21, 15-9), în etapa cu numărul 7 din play-out-ul Diviziei A1 de volei masculin. În clasament, gugulanii rămân pe locul 8, cu 41 de puncte.

Banatul Caransebeș a oferit sâmbătă seara celor aproape 300 de fani prezenți în Polivalentă cea mai frumoasă victorie din acest sezon, gugulanii revenind senzațional după ce au fost conduși cu 2-0 la seturi. Primul parțial a adus multe nesincronizări în tabăra gugulană, iar băimărenii au profitat imediat și au punctat primii pe tabelă la seturi, cu un 25-18 în favoarea lor. Elevii lui Răzvan Parpală nu și-au regăsit cadența nici în prima parte a celui de-al doilea parțial, însă pe final au reușit să egaleze la 21, dar nu au mai avut suflu pentru a-și depăși adversarii care s-au impus din nou, 25-21, pentru 2-0 la seturi și se părea că jocul se îndreaptă spre o victorie clară a oaspeților.

Nu a fost așa, pentru că Gemănariu, cel mai bun jucător al Banatului sâmbătă seara, cu 26 de puncte reușite, a sunat adunarea. Korniienko (12 p), Petrusevics (12p), Eminovic (11p) și Mejia (11p) au început să pună jos mingile venite de la Ionuț Teleleu, antrenorul Parpală a mutat și el inspirat, scoțându-l parțial pe coordonatorul său din fața băimăreanului Didorciuc, iar setul a fost condus aproape pe toată durata de gazde, care s-au văzut însă egalate la 23, un nou final de infarct pentru spectatori. Un atac al letonului Caransebeșului și o greșeală a coordonatorului băimărean au adus însă cele două puncte necesare pentru ca Banatul să reintre în joc, 25-23. A fost același scenariu în cel de-al patrulea set, cu gazdele la conducere, dar studenții băimăreni nu au cedat, egalând la 20. Eminovic și Teleleu au servit însă perfect și au trimis jocul în „decisiv”, 25-21, 2-2 la seturi.

În decisiv, Banatul a fost echipa mai lucidă, tânărul columbian Mejia ridicând sala în picioare, prima oară cu un blocaj senzațional la Cherbeleață, iar apoi cu două torpile care au pus capăt partidei, 15-9 și 3-2 pentru Banatul, după mai bine de 2 ore de joc.

„Un meci frumos, care a plăcut publicului, mai puțin antrenorilor, un meci greu și o victorie pentru care toată echipa a muncit. Am legat șirul de victorii, avem 5 consecutive, sperăm să o ținem tot așa. Primul set am jucat mai prost, în setul 2, pe final am avut 21-20, dar au apărut niște greșeli individuale, dar acesta este voleiul, am pierdut pe final. Apoi ne-am revenit, am jucat la punct, minge de minge și nu am mai făcut prostii”, a declarat antrenorul Banatului, Răzvan Parpală, la final.

Următoarea întâlnire a caransebeșenilor cu voleiul, ultima din acest sezon, va fi în 26 aprilie, când Banatul întâlnește Unirea Dej. Până atunci, gugulanii au două jocuri în deplasare, la Știința Bacău și VCM LPS Piatra Neamț.

3 Comments

 1. Bravo.Mare victorie reusita cu opt straini in echipa si tu te bati la locurile 7-12.
  MILIARDE ARUNCATE SI DIN NOU UN SEZON RATAT
  TREZIREA DRAGI CONSILIERI FOLOSITI BANII PENTRU SPITAL,SCOLI,GRADINITE ETC.

  • Nu conteaza, e victorie in Divizia A, nu japca cu agricultorii din Buchin. :)))))))))))))

   Si daca te uitai ieri la meci vedeai ca doi dintre cei mai buni de pe teren au fost Gemanariu si Diaconescu, doi pustani de la Otelu Rosu.

  • Cornelia Vlaicu Reply

   Banatul Caransebeș are obiectiv să rămână în Divizia A. Este un oraș mic care se bate de la egal la egal cu București, Craiova, Zalău, Galați, Ploiești, Baia Mare, orașe care acordă un buget mult mai mare decât al Banatului Caransebeș.
   D-le Eugen, sau care ți-o fi numele adevărat, băieții ăștia pe care dvs îi denigrați au 5 victorii la rând deși nu au primit salariul din decembrie, așteptând aprobarea bugetului din partea consilierilor pe care-i pomeniți. Spitalul nu trebuie să fie plin de oameni bolnavi care nu mai fac sport, școlile trebuie să producă performeri, prin puterea exemplului. Oameni ca ”Mejia”, ”Petrusevics”, ”Birău”, ”Gemănariu”, ”Diaconescu”, ultimii trei de aici de la noi, nu fac altceva decât să-i motiveze pe cei mici, să viseze că, în timp pot ajunge ca ei, prin muncă multă și oase rupte.

Adaugă comentariu