Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Campania umanitară „Ghetuţele lui Moş Nicolae, organizată de Episcopia Caransebeşului prin Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom, protopopiatele şi parohiile din Caraş-Severin, alături de alte instituţii şi organizaţii publice judeţene şi locale, s-a desfăşurat în perioada 18 noiembrie – 18 decembrie 2018 şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor proveniţi din familii nevoiaşe cu încălţăminte de iarnă.

În cadrul campaniei au fost achiziţionate şi distribuite 653 de perechi de ghete noi copiilor fără posibilităţi din judeţul Caraş-Severin, precum şi alte obiecte de îmbrăcăminte specifice sezonului rece. Valoarea totală a campaniei a fost de 81.715 lei, sumele provenind din donaţii şi sponsorizări ale persoanelor fizice, organizaţiilor şi instituţiilor partenere, precum şi din sponsorizări ale persoanelor juridice. În ceea ce priveşte provenienţa donaţiilor în cadrul campaniei, 43.361 lei au fost strânşi din donaţiile credincioşilor în cadrul colectei organizate în toate bisericile din judeţ, 31.491 lei au provenit din donaţii şi sponsorizări ale partenerilor, precum şi donaţii strânse de voluntarii ATOR Banatul de Munte, iar 6.863 lei au fost strânşi în cadrul colectei organizate în şcolile din judeţ.

Din cele 653 de perechi de ghete noi distribuite în tot judeţul, 339 de perechi au fost distribuite prin intermediul parohiilor ortodoxe, 244 de perechi prin intermediul şcolilor şi 70 de perechi în centrele sociale. Pe raza municipiului Reşiţa au fost distribuite 203 perechi de ghete, la Oraviţa 70 de perechi, la Anina 55 de perechi, la Moldova Nouă 51 de perechi şi geci de iarnă în valoare de 5.090 lei, la Caransebeş 21 de perechi, la Bocşa 20, iar 52 de perechi în Valea Almăjului, diferenţa fiind distribuită în alte localităţi ale judeţului, în special în mediul rural. În cadrul campaniei, Asociaţia Centrul de Tineret Moniom a achiziţionat şi distribuit un număr de 200 de perechi de ghete, în valoare de 29.669 lei, acestea fiind distribuite cu prioritate centrelor sociale din Reşiţa (65 de perechi), de asemenea prin intermediul şcolilor din Anina, Reşiţa şi Bocşa (123 de perechi), diferenţa fiind distribuită în parohii (12 perechi).

Partenerii implicaţi în derularea campaniei au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Caraş-Severin, Clubul Lions Onix Reşiţa, Asociaţia Din inimă pentru inimă, Asociaţia Învăţătorilor Caraş-Severineni şi Primăria Municipiului Reşiţa

Adaugă comentariu