Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Nu mai puțin de 42 de persoane au fost prinse în noaptea de 24 spre 25 martie, după ce au trecut frontiera din Serbia în România. 21 dintre ele (nouă pakistanezi, 12 sirieni) au fost prinse în județul nostru, celelalte 21 (nouă sirieni, 12 irakieni) în Timiș. Nouă dintre cei prinși sunt minori, cel mai mic fiind un bebeluș de doar zece zile…

În Caraș-Severin, între orele 3.00 și 5.50 dimineața, în apropierea localităţilor de frontieră Vrani şi Comorâşte, au fost depistaţi 21 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul polițiștilor de frontieră pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 12 cetăţeni din Siria şi nouă din Pakistan, dintre care cincisprezece bărbaţi, două femei (o femeie care a născut în urmă cu câteva zile a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate) şi patru minori (un bebeluş de numai zece zile). Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie“, se arată într-un comunicat remis redacției.

4 Comments

 1. Ma tem ca acesti migranti vor ramane mult si bine in tara noastra. In plus alte sute si sute se vor adauga. Tratatele internationale interzic expulzarea imediata. Serbia nefiind in UE, ramane ca tara noastra sa se ocupe de asigurarea traiului de zi cu zi. Masa, cazare, frizer!

  • Masa, cazare, frizer? Ai omis un lucru: materiale pirotehnice. Că în ţara lor e tradiţie să se arunce în aer în cinstea lui Alah. Iar noi suntem obligaţi să tolerăm tradiţiile, aşa cum le tolerăm şi pe cele ale ţiganilor (ştim cu toţii care sunt şi de ce poliţia „nu poate face nimic”).

   • De ce dam exemplu doar tiganii? De ce nu si ucrainienii? Ungurii? Sarbii? La noi au drepturi, iar romanii la ei deloc sau aproape deloc…

    • Treci matale graniţa cu Ungaria şi vei vedea plăcuţe bilingve şi steagul României pe toate primăriile localităţilor cu pondere importantă a românilor. Şi nimeni nu sughite. La noi dacă se cere afişarea unei plăcuţe bilingve, bubuie tărâţa în toţi politicienii şi localnicii. Ce să mai spunem de un steag…

     În afară de asta faci pe prostul că nu înţelegi că nu vecinii ucrainieni, unguri sau sârbi sunt cei care sar gardul şi fură tot ce se poate căra din odaie. Singurii care au astfel de „tradiţii” sunt ţiganii. Mână în mână cu poliţia română.

Adaugă comentariu