Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Actualul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a postat pe pagina sa de Facebook numărul unităţilor şcolare care au WC-ul în exterior.

În secolul XXI, în România încă mai sunt unităţi de învăţământ în care elevii sunt nevoiţi să meargă la toaleta săpată în curte şi fără sistem de canalizare. Conform ministrului, în România sunt peste 2.400 de şcoli cu toalete în curte. Şi judeţul Caraş-Severin are astfel de unităţi de învăţământ, fiind pe listă cu 39 de unităţi şcolare cu grupuri sanitare în exterior. Sunt multe judeţe care stau mai bine ca judeţul nostru la acest capitol, printre care judeţul Arad (19 unităţi şcolare cu grupuri sanitare în exterior), Hunedoara (21), Cluj (23), Călăraşi (27), Covasna (10), Giurgiu (8) sau Ilfov (1). Judeţul Vaslui este pe primul loc în top, cu 389 unităţi şcolare cu WC-ul în exterior. Este urmat de Suceava cu 219 şcoli cu toalete în curte, Iaşi şi Botoşani (207), Mehedinţi (118) şi Argeş (104).

„La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult trei ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face ca toate unităţile școlare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcolarilor“, a menţionat Liviu Pop pe Facebook.