Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia locală a aprobat, într-o şedinţă recentă, listele nominale de priorităţi pe anul 2019 cu persoanele care au acces la repartizarea unei locuinţe din fondul de stat, sociale sau destinate tinerilor (ANL).

Pentru locuinţe din fondul de stat au fost depuse un număr de 81 de dosare, pentru o locuinţă socială tot un număr de 81 de dosare, iar pentru închirierea unei locuinţe de tip ANL, un număr de 30 de dosare. Şansele cele mai mari le au persoanele de pe primele locuri ale acestor liste, asta deoarece Primăria Reşiţa nu dispune în prezent de foarte multe locuinţe libere în vederea închirierii, având în vedere şi faptul că în ultimii ani nu au mai fost construite locuinţe destinate cu precădere tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani.

În ultimii doi ani, Primăria Reşiţa a achiziţionat de pe piaţa liberă mai multe locuinţe care au devenit mai apoi locuinţe de servici sau locuinţe de necesitate. Municipalitatea mai are în vedere construirea unui bloc ANL în cartierul Moroasa, pe strada Poptelecan, destinat medicilor, precum şi achiziţionarea în a doua tranşă, a unui număr de locuinţe de pe piaţa imobiliară, care să asigure necesarul efectiv de locuinţe libere. Totodată, Primăria Reşiţa are în desfăşurare şi strămutarea persoanelor care au calitatea de chiriaşi din apartamentele situate în Căminul 30 Decembrie din str. A.I. Cuza nr. 20. Din totalul de 25 de chiriaşi ai acestui imobil, până în prezent Primăria a mutat 16 persoane. Intenţia municipalităţii cu privire la această locaţie, binecunoscută în oraş ca Blocul Fetelor, este aceea de a fi renovată şi modernizată în viitorul apropiat prin fonduri europene.

N.M

Adaugă comentariu