Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – La cererea părinților, Felix Borcean reînnoiește locul de joacă din Parcul Dragalina, dar și pe cel din Orășelul Copiilor din Teiuș.

Primarul municipiului a primit o solicitare de la peste 100 de părinți care i-au cerut reamenajarea Parcului Dragalina, și mai ales a locului de joacă pentru copii. Și dacă tot a fost vorba de locuri de joacă, Felix Borcean a decis ca și cel din Orășelul Copiilor să fie reînnoit. „Am vreo 100 și ceva de semnături de la părinți pentru reamenajarea Parcului Dragalina și vom mai face și o amenajare în Orășelul Copiilor, cu aparatură nouă. Îmi pare bine că există o pasiune în sensul acesta și părinții sunt implicați, într-adevăr zona centrală merită un astfel de parc, o astfel de amenajare, la fel și în Orășelul Copiilor, a doua zonă de atracție pentru copii. În Parcul Dragalina totul va fi nou, vor fi schimbate toate aparatele, va fi tartan în loc de nisip, pentru că tot timpul ne-am lovit de lucrul acesta, un loc de joacă după ultimele standarde și cu o zonă de fitness și o zonă de joacă pentru copii, astfel încât părinții care vin cu copiii să se bucure”, a declarat edilul.

Borcean ar vrea să finalizeze cât mai repede lucrările, însă reclamă birocrația excesivă: „Încercăm să dăm drumul cât de repede la proiect și să nu mai fiu ținut pe loc de tot felul de avize, de autorizații de construcție, trebuie să găsim o scurtătură. Pe oameni nu-i interesează că am sau n-am certificat de urbanism, autorizație de construcție, practic acest teren din Parcul Dragalina nu-și schimbă nici forma, nici suprafața. Cele două locuri de joacă din Parcul Dragalina și Orășelul Copiilor ne-ar costa în total cam 40-45 mii de euro. Depinde foarte mult de aprobarea acelui proiect cu străzile, dacă ne mai rămân bani de acolo”, a mai adăugat primarul Caransebeșului, potrivit căruia și locul de joacă de la Polivalentă va fi refăcut.

Răzvan Mihalcea