Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru că s-au luat anumite sume de bani şi de la primării cu edili liberali, consilierii judeţeni din grupul PNL au părăsit şedinţa, spunând că nu vor mai vota niciun proiect important pentru judeţ. Şeful judeţului speră ca liberalii să revină la sentimente mai bune.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de marţi, ultima ordinară din acest an, a vizat repartizarea la primării a sumelor din cota de 17,25% din impozitul pe venit. Pe oraşe, Moldova Nouă a primit cei mai mulţi bani:150 de mii de lei. „Suma este justificată de faptul că avem în derulare cu ei proiectul cu bacul, iar banii sunt şi pentru susţinerea acestui proiect“, a spus şeful judeţului, Silviu Hurduzeu.

Municipiul Reşiţa a primit 35 de mii de lei, oraşul Anina, tot 35 de mii de lei, Oraviţa 74 de mii, iar Oţelu Roşu 70 de mii de lei. „La comune, Bozovici a primit 40 de mii de lei, cea mai mare sumă“, restul comunelor primind sume între 15 mii şi 24 de mii de lei. „Am alocat bani pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare locală, doar comunelor Dalboşeţ, Bozovici, Domaşnea şi Bolvaşniţa, le-am alocat bani şi pentru achitarea unor datorii. Municipiului Caransebeş şi oraşului Oraviţa, la fel le-am dat bani pentru alocarea unor arierate la spitalele de acolo“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Înainte de aprobarea proiectului, consilierul judeţean Ioan Crina a propus un amendament la proiect. Mai exact, ca primăriile Bocşa, Fârliug, Teregova, Gârnic şi Vărădia să primească câte 20.000 de lei în plus, iar localităţile de la care se iau aceşti bani să fie Caransebeş, Armeniş, Prigor, Domaşnea, Slatina-Timiş şi Răcăşdia. Din cei 100 de mii de lei alocaţi Caransebeşului, s-au luat 65 de mii de lei, iar de la celelalte localităţi amintite câte 5000 de lei. „Fac acest amendament pentru că respectivele localităţi au nevoie de aceşti bani pentru cofinanţarea unor proiecte. Trebuie să îi ajutăm“, a spus consilierul Ioan Crina. Consilierul Ioan Cojocariu a spus că banii pentru Caransebeş erau pentru „spitalul ala care este deja mort. Acuma le luaţi şi din banii îia“. Crina a replicat: „Am înţeles că s-au dat 500 de mii de lei pentru luminiţe, să dea Primăria şi la spital“.

Şeful grupului liberal din Consiliul Judeţean, Mircea Teodorescu, a spus că nu se ştia de acest amendament, prin urmare, consilierii liberali au părăsit şedinţa. Mai mult, aceştia au spus că nu vor mai vota niciun proiect important pentru judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a precizat că banii s-au împărţit corect. „Amendamentul dlui Crina a încercat să rezolve problemele unor primării. Eu sper ca cei din grupul PNL să revină la sentimente mai bune. Nimic nu împiedică Primăria Caransebeş să aloce bani pentru plata arieratelor la spitalul de acolo. Noi le plătim destul pe cele de la Spitalul Judeţean, încă un spital este prea mult pentru bugetul Consiliului Judeţean“, a mai spus şeful judeţului.

2 Comments

  1. Da de unde. Aceleasi talente le-au facut marii liberali si acum 2 ani si dupa aia au votat pe banda rulanta tot ce a vrut Don Silvio. Care acum le-a tras-o. Din nou. :))))))

  2. Aripa Mocioalcă trebuia să pupe puțin sutana Luminiței, așa că au luat de la liberali și au dat la cei ai noii șefe. Altfel le-ar fi scăunelul în pericol

Adaugă comentariu