Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În acest fel sună discursul plin de contradicţii al municipalităţii atunci când vine vorba despre parcările cu plată.După ce a curs multă apă pe Bârzava de la data la care noii investitori privaţi care au venit la Reşiţa să ne amenajeze parcările cu plată au primit girul şi bineţile autorităţilor locale, lucrurile au început să se pună pe roate. Numai că acum când administratorul privat se pregăteşte să-şi pună pe roate afacerea şi să treacă la colectat amenzi şi la sporit încasările din vânzarea biletelor şi abonamentelor pentru parcări, municipalitatea şi-a schimbat optica.

Până acum operatorul privat era invitat în palatul administrativ municipal pentru a-şi prezenta viziunea despre cum să ia bani doar pentru că taie bilete de parcare, achitând primăriei o redevenţă anuală de 11% din încasări, dar nu mai puţin de 99.000 de lei, şi fără obligaţia de a curăţa zăpada sau de a asfalta zonele aferente. Dar, până la urmă, primul vinovat este consiliul local, că n-a creat instrumentele necesare generării acestor obligaţii. De fapt, în 28 octombrie 2011 (când primarul spune că era în concediu), un număr de 2.200 de locuri de parcare plus multe altele care figurează ca „fără număr“ în acte, au fost predate operatorului privat. Acum, potrivit primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, s-a comis o ilegalitate de care se dezice, fiind vorba despre predarea a 2.200 de parcări în loc de 400.

Florin Nedelea, directorul executiv al Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Reşiţa, primul semnatar al procesului-verbal de predare-primire, spune: „Doar nu vă închipuiţi că Nedelea a predat personal parcările“, deşi a făcut parte din comisia de predare. Pentru a ne mai linişti puţin, primarul Mihai Stepanescu a precizat că Nedelea a fost sancţionat. Cu ce? La acest detaliu nu a putut oferi însă un răspuns.

Cert este că operatorului privat i s-a pus în vedere „să-şi ia jucăriile“, după cum spunea primarul, adică indicatoarele rutiere. Iar Poliţia Locală i-a pus în vedere că nu i se mai permite să filmeze maşinile şi să pună avertismente pe parbrize…

Antoniu Mocanu

4 Comments

  1. iulicafarafrica Reply

     m-a dat pe spate!parca pana acuma n-au putut sa-si dea seama de hotia facuta!nu putea primaria sa gestioneze parcarile?sa emita tichete si abonamente?fara sa dea caimacu la hotii din timisoara?daca le dadea teren si faceau parcari,eram de acord,dar asa,le dai parcarile gratis si iti mai si bati joc de resiteni,spunand ca firma asta de hoti NU ARE OBLIGATIA SA CURETE SI SA ASFALTEZE PARCARILE! am ajuns sa cred ca suntem un popor de retardati,daca ii lasam sa ne calce in picioare in halul asta!trebuie calcati in picioare d-nii consilieri care au dat un tun pe ultima suta de metri.sedintele CL sunt prilej numai sa mai puna de vre-o afacere oneroasa!

  2. Cetatean Resitean Reply

      Imi place ca tot ce e loc de parcare sau mai exact 90 % din parcarile din resita au devenit cu plata.Si pe langa faptul ca abonamentele sunt exagerat de mari , trebui sa cauti de nebun un post de ziare sau un magazin ca sa iti iei un amarat de bilet cand poate tu nu ai avea nevoie sa stationezi mai mult de 10-15 min , dar lasa cauta vreo 10 min sa iei bilet+5 min sa te intorci inapoi in parcare sa pui biletul in geam si uite cum pierzi dublu timp cat ai avea nevoie.. De ce nu or lasat ciumpalacii aia care de fiecare data cum opreai motorul auzeai vocea aia strigand spre tine „Domnu !!! parcarea…” macar nu mai alergi sa cauti magazine sa iei bilet.Platesti la el bilet si iti vezi de drum , refuzi iti face o poza si iti da o amenda acolo.O chestie care se bate cap in cap , eu de ex locuiesc in centru , locurile de parcare alocate blocului meu sunt putine , nu am sanse sa cumpar un loc al meu si deci trebuie sa pun masina pe loc privat si sa iau amenda in fiecare zi nu?? Eu nu vreau sa cumpar rahatul ala de abonament care e valoarea unui salariu de resita aproape , vreau locul meu… deci care este solutia in cazul meu? Solutia tuturor taci si inghite , noi suntem gandacii si ei de sus sunt deratizatorii.

  3.  Termenul de „investitori privati” semnifica ca vii cu bani,investesti, urmeaza recuperarea banilor investiti apoi vin beneficiile, ca doar de asta ai investit. Cum sa numesti atunci faptul ca primaria face parcarile pe banii ei (pardon,ai nostri) apoi le da cuiva si ia fabuloasa suma de 10% iar ce cel nu a facut nimic ia restul. Concluzia e simpla: ori ne credeti prosti ca nu pricepem nimic si acceptam orice ori loc pentru excrocerii mai este…..Adevarul ca cei mai mari dusmani ai resitenilor sunt tot resitenii care ne conduc,adevar valabil si la nivel judetean unde de exemplu nu se dau bani la rectificare pt Resita dar dupa o saptamina se intervine (cu bani mai putin) la incalzirea centralizata „…ca doar nu o sa las resitenii fara caldura…”.

  4.  Eu am citit declaratia de presa si in alte publicatii (de ex. infocs) si incep sa inteleg cum s-a ajuns la situatia asta de toata jena si cine-i in spatele ei. Daca era totul legal si benefic pt. Primaria Resita, implicit pentru noi, cei direct vizati, de ce stimabilul de Simescu, viceprimar numit (a se vedea culoarea) si nu ales, a asteptat sa plece primarul in concediu si abia atunci sa organizeze licitatia pentru parcari? Daca mai aveti putin bun simt, domnilor Simescu si Nedelea, asteptam un raspuns public din partea dumneavoastra.

Adaugă comentariu