Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este întrebarea la care răspunde un revoluţionar reşiţean convocat la protestele din municipiu. „Legea de recunoştinţă nu este o lege de asistenţă socială. Iliescu, practic, a transformat revoluţionarii în asistaţi social“, spune Cristian Vîlceanu.

Cristian Vîlceanu are certificat de revoluţionar, dar nu a beneficiat de indemnizaţia ce i-o oferă această calitate. „Am fost invitat la manifestaţii într-un mod mai puţin elegant. Un tovarăş din piaţă mi s-a adresat cu «domnule Vîlceanu, nu veniţi cu noi, staţi doar la etajul doi?» Practic, la întrebarea de ce nu sunt în piaţă, pentru că sunt revoluţionar şi nu susţin manifestaţiile de acum, trebuie să reamintesc că în ’89 am fost să strig «jos comunismul», nu «daţi-ne salam». Prin Legea 321 ni se recunoaşte calitatea de revoluţionar. Am făcut ceva, am deschis porţile, am creat posibilitatea să fie libertate, să fii în piaţă şi să strigi la autorităţi. Or, mai liber decât atâta nu poţi să fii. Şi, după ce strigi toate lucrurile acestea, adaugi invective şi mai şi pleci acasă. Mi s-ar părea foarte normal să ne respectăm. Eşti liber să faci ce vrei, în limitele bunului simţ. Legea de recunoştinţă nu este o lege de asistenţă socială. Iliescu, practic, a transformat revoluţionarii în asistaţi social“, a ţinut să precizeze Vîlceanu.

Cristian Vîlceanu susţine că nu doreşte să facă parte din categoria acestui tip de revoluţionari şi merge mai departe susţinând că cei care protestează în piaţă de mai bine de două săptămâni „nu sunt vocea poporului“.

„Cei din piaţă sunt nişte oameni supăraţi, nişte oameni care au probleme, dar care nu vorbesc în numele meu. La ora actuală, dacă vrei să conteşti un anumit lucru ai posibilităţi legale. Sunt nişte oameni care au fost susţinuţi, dar acum se întorc pentru că cineva le-a luat cireaşa de pe tort într-o perioadă de criză. Şi eu am probleme şi-mi lipsesc banii pe care mi i-a luat Boc, de nu-i adevărat. Mie mi-a luat bani din salariu, pentru că nu primesc indemnizaţie de revoluţionar, deoarece eu câştig mai mult decât mediul pe economie“, a mai spus Vîlceanu. Referitor la cele declarate, lui Cristian Vîlceanu nu îi este teamă de posibilele reacţii pe care le-ar putea avea, deoarece consideră că este într-o situaţie delicată din start.

În principiu, ca revoluţionar nu îşi regăseşte locul printre cei care i-au solicitat prezenţa în Piaţa 1 Decembrie 1918 în aceste zile.

„Aşa cum m-am luat la luptă cu miliţienii în 1989, nu mi-e ruşine să mă iau la luptă cu colegii mei revoluţionarii. În decembrie eram vreo 250, «garda celor 200», şi în consiliu maxim 50 de persoane, şi acum sunt 520 de revoluţionari. Altă discuţie este că mi s-ar părea normal să facem curăţenie. Cei care strigă acum în piaţă nu sunt cei care au vorbit la tribună. Vorbesc de zilele 20-21 şi 22 decembrie 1918 dimineaţa. Dacă sunt cetăţeni, nu revoluţionari, cei care protestează acum în centrul Reşiţei, atunci să nu mă cheme nominal“, a mai ţinut să precizeze Cristian Vîlceanu.

Flavius Rotariu

Iliescu, practic, a transformat revoluţionarii în asistaţi social

1 Comment

  1. revolutionarul Reply

    Dumneavoastra nu trebuie sa protestati in centru ca cei care intr-adevar au participat activ la revolutie, deoarece ati beneficiat din plin de calitatea de revolutionar atunci cand ati obtinut un apartament ( pe care l-ati vandut ulterior), de la fostul primar ceausist ar in ceea ce priveste bataia cu militienii , au fost altii care s-au implicat . Ati aparut dupa terminarea revolutiei si v-ati umplut de lauri alaturi de alti care sunt acum bine merci foarte sus pusi cu care stati la etajul doi si pentru care participati si acum la concursuri de „lins”…
    Iar ca revoluţionar mi se pare normal sa nu va gasiti locul in piata, acolo sunt cei necajiti, someri , pensionari, sau cu salarii de criza si nu peste media pe economie.
    Nu puteti face parte si nici nu veti face vreodata parte din vreo categorie de REVOLUTIONARI, revolutia nu s-a facut de catre lingai in zilele de dupa 22.
    Prietenul dumneavoastra D-nul Iliescu, cu care observ ca sunteti la per tu a oferit recunostinta revolutionarilor si nu asistenta sociala,dar dumneavoastra nu cred ca cunoasteti notiunea de asistenta sociala (care oricum nu prea functioneaza in aceasta tara) din moment ce aveti „peste media pe economie”.

Adaugă comentariu