Caraş-Severin, Romania

Marius Mocanu

Încurcate sunt cărările justiţiei, dar mai încurcate sunt iţele urzite de oamenii ei, spun unii dintre cetăţenii din Văliug. Dacă-i întrebi care e mersul lucrurilor în localitate, oamenii îţi spun totul, de la faptul că se vinde fosta casă parohială a vechii biserici catolice, până la ce viluţe şi-a mai făcut nu ştiu ce parlamentar sau sportiv.

Toate discuţiile se îndreaptă, însă, inevitabil, spre unul dintre subiectele care încă arde mocnit în sufletul oamenilor, legat de primarul Marius Mocanu, aflat acum în stare de arest preventiv: „A ajutat multă lume! De făcut a făcut bine“, spune o văliugeancă ale cărei cuvinte sunt completate de alta: „Da, a ajutat pe toată lumea care a avut nevoie! Chiar n-a făcut rău nimănui. Iar acum, exact cei pe care i-a ajutat îl vorbesc de rău“. Printre localnici circulă zvonul că un fost edil din Văliug, împreună cu câţiva ocupanţi ai unor fotolii din consiliu, „l-au aranjat“ pe primarul Mocanu.

În comună, pe străzi, se pot vedea câteva spărturi care sunt, de fapt, branşamente individuale la noile reţele de apă şi canalizare. Legat de aceste proiecte, văliugeanca spune: „Ne-a făcut parcuri, ne-a adus apă, a făcut canalizarea… Atât aşteptăm: să ne vină primarul! Atât ne mai trebuie“…

Antoniu Mocanu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber