Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Copiii de la Centrul de Zi „Maria“ din Reşiţa vor preda lecţia nonviolenţei în şcoală.

Săptămâna aceasta, centrele de servicii sociale din subordinea Primăriei Reşiţa se implică în promovarea nonviolenţei, a educării copiilor în armonie, solidaritate şi respect prin organizarea de activităţi, cu ocazia Zilei internaţionale pentru nonviolenţă în şcoală (30 ianuarie), se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În acest context, vineri, 30 ianuarie, de la ora 12.30, la Centrul de Zi Maria din cartierul reşiţean Lend, va avea loc un atelier de lucru în care vor fi prezentate pliante şi postere realizate de copii, cu mesaje împotriva folosirii violenţei în actul educţional. Vor participa copii de la centrul de zi, dar şi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi reprezentanţi ai filialei judeţene a organizaţiei „Salvaţi copiii“, cele două entităţi fiind partenere în derularea iniţiativei.

Calendarul activităţilor a cuprins, zilele trecute, şi o manifestare în cadrul căreia beneficiarii centrelor sociale au marcat Mica Unire de la 1859. Astfel, la centrele de zi „ABC“ şi „Maria“ au fost organizate acţiuni în cadrul cărora copiii au susţinut momente artistice, au intonat imnul naţional al României, au recitat poezii, au prezentat scenete şi au dansat hora unirii. Totodată, la Centrul de Servicii de Asistenţă Socială pentru Persoane Vârstnice a avut loc o prezentare despre semnificaţia evenimentului de la 1859, susţinută de avocatul Cornel Sătmărean, care a fost urmată de o masă festivă oferită beneficiarilor centrului.