Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marşul bicicliştilor va porni sâmbătă, la ora 17.00, din Centrul Civic al municipiului Reşiţa.În fiecare an în perioada 16-22 septembrie, în întreaga Europă se sărbătoreşte Săptămâna Mobilităţii, care culminează pe 22 septembrie cu Ziua Europeană fără Maşini, o sărbătoare promovată de Uniunea Europeană. În acest sens, Asociaţia Bike Attack vă invită, pentru cel de-al X-lea an la Reşiţa la Ziua Europeană fără Maşini.

În cadrul evenimentului se va desfăşura Marşul bicicliştilor pe traseul Centrul Civic – Victoria – Centru. Întâlnirea cu bicicliştii va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, la ora 17.00 în Centrul Civic, fiind aşteptaţi cât mai mulţi participanţi, dar şi persoane care doresc să aştepte grupul pe traseu pentru a-şi arăta solidaritatea cu acest eveniment şi cu ideea promovată. Obiectivul este acela de a încuraja utilizarea mijloacelor de transport alternative, care nu poluează oraşul, fluidizează traficul şi sunt benefice pentru cetăţeni.

De asemenea, prin acest eveniment, autorităţile locale sunt încurajate să acorde atenţie acestui segment şi să dezvolte facilităţile pentru biciclişti existente în oraş: piste pentru biciclete care să respecte standardele şi normele europene, locuri sigure de parcare pentru biciclete.

Lavinia Predescu