Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fostul mare automobilist reşiţean urmează să primească, cu multă întârziere, titlul binemeritat.La sfârşitul acestei săptămâni ar fi trebuit să aibă loc etapele a VII-a şi a VIII-a ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Însă întrecerea programată pe circuitul stradal de la Sinaia a fost anulată întrucât ea coincide cu organizarea referendumului. Pentru cele două etape a fost avansată o altă dată, în luna august, însă această variantă a picat, întrucât programul ar fost foarte aglomerat, cu etape la Rânca şi Câmpulung Muscel.

Astfel, piloţii rămân în stand-by pentru următoarea dublă a sezonului intern de viteză în coastă, Rânca, în perioada 10-12 august. În urma discuţiilor oficialilor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv cu Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia, organizatorul etapei duble de Viteză în Coastă de la Sinaia, acesta a ales reprogramarea competiţiei în perioada 26-28 octombrie. Iniţial era 27-29 iulie, urmând ca în cadrul unui cocktail organizat după etapa de vineri, să fie acordate carnete de maestru al sportului unor automobilişti de renume din România.

Printre aceştia se numără şi multiplul campion reşiţean Werner Hirschvogel, cel care în urmă cu 32 de ani a identificat actualul traseu de pe Valea Domanului. Werner Hirschvogel sau „Bunicul“ este mentorul mai multor generaţii de piloţi reşiţeni, iar un nume de rezonanţă care a trecut prin mâna maestrului este actualul lider al clasamentului open, campionul naţional en titre, reşiţeanul Lucien Hora, de la ACM Sport.