Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit poliţiştilor cărăşeni, o treime dintre accidente sunt cauzate de pedala de acceleraţie.În primul semestru al acestui an, pe raza judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate 154 de accidente (cu trei mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), în urma cărora a rezultat decesul a 15 persoane, rănirea gravă a 74 şi rănirea uşoară a altor 28. Principalele cauze ale producerii accidentelor sunt nerespectarea regimului legal de viteză (47 de accidente); indisciplina pietonală (18 accidente); indisciplina conducătorilor de biciclete şi mopeduri (17 accidente).

Din punctul de vederea al categoriei de drum, un număr însemnat de accidente s-au produs pe reţeaua de drumuri naţionale însumând 74 de accidente. Din totalul accidentelor, 14 s-au produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice de către şoferi.

„Au fost organizate acţiuni în sistem integrat cu aparatele radar pe toate categoriile de drumuri, o importanţă deosebită fiind acordată drumurilor naţionale. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în trafic se ridică la 8.660. Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză au fost efectuate 291 de acţiuni, fiind aplicate 5.802 de sancţiuni contravenţionale. În urma acţiunilor 1.291 de permise de conducere au fost reţinute, suspendate, anulate, retrase sau reţinute ca urmare a cumulului punctelor de penalizare“, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Nici participanţii la trafic pe două roţi (mopeduri şi biciclete) nu au scăpat de procesele-verbale, fiind sancţionate 624 de persoane.

Flavius Rotariu