Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Chemarea episcopului Lucian nu a rămas fără răspuns din partea miilor de credincioși caransebeșeni, care au îndurat ploaia și au asistat la slujba de Înviere.

Credincioșii caransebeșeni și-au îndreptat pașii spre Catedrala Episcopală, dar și spre bisericile din cartiere sau mânăstirea din Teiuș, pentru a lua parte la slujba Învierii DomnuluI și a primi Lumina Sfântă. Aceasta a fost adusă în Banatul Montan de o delegație a Episcopiei Caransebeșului, împreună cu senatorul Marcel Vela, direct de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara.

„Hristos a Înviat!” a răsunat din mii de glasuri, iar mulți dintre credincioși au stat în bisericile din Caransebeș până dimineaţă, asistând la slujbă şi sfinţindu-și apoi bucatele pregătite pentru Paşte.

Printre cei care au luat Lumina la Catedrala Episcopală i-am remarcat pe președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, senatorul Marcel Vela, deputatul Ion Mocioalcă sau preotul catolic Marin Matieș, în timp ce primarul Felix Borcean a preferat să facă același lucru la mânăstirea din Teiuș.