Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şeful PNL Caraş-Severin consideră că portofoliile din noul Guvern sunt prea devreme discutate, iar bătălia cea mai grea este în Senat!

După ce Moţiunea de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost votată săptămâna trecută de 238 de parlamentari, mai mulţi decât cei care au semnat-o, acum se fac negocieri, presupuneri şi analize cu privire la noul guvern. Preşedintele Iohannis a anunţat vineri că va încredinţa mandatul Partidului Naţional Liberal pentru formarea unui guvern de tranziţie şi organizarea următoarelor alegeri.

Pentru că senatorul de Caraş-Severin a apărut pe ştirile naţionale ca variantă de ministru al agriculturii, apoi ca ministru al apărarii, iar azi a fost vehiculat ca noul ministru de interne, l-am intrebat despre ce portofoliu este vorba.

„Deşi toate aceste discuţii mă onorează, nu s-a decis nimic despre componenţa noului guvern. Evident că sunt discuţii între colegii de partid, sau analiştii presupun mai multe variante, dar nu este nimic mai mult. Mai întâi trebuie să fie desemnat premierul, apoi el va negocia formula politică şi ulterior va anunţa oficial şi componenţa noului cabinet. Sunt zvonuri care, repet, mă onoreaza, dar consider că portofoliile de miniştri sunt prea devreme discutate şi că bătălia cea mai grea va fi în Senat, unde PSD încă deţine majoritatea. Guvernul va trebui să fie protejat, ajutat şi susţinut în Parlament în tot ceea ce propune”, a declarat pentru CAON liderul PNL, Marcel Vela.

Nina Curiţa