Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Clădirea fostei Băi Comunale din Muncitoresc, unde urma să fie realizat un centru pentru bătrâni, a fost distrusă.

Angajaţii municipalităţii au sesizat Poliţia după ce imobilul ce găzduia fosta Baie Comunală de pe strada Teilor nr. 1, din cartierul reşiţean Muncitoresc, a fost devastat. Potrivit poliţiştilor, persoane rămase încă necunoscute au spart unul dintre geamuri şi au tăiat grilajul de la intrare, pentru ca mai apoi, din interior, să sustragă instalaţii sanitare şi cabluri electrice. Nu trebuie omis faptul că imobilul respectiv este unul important ca obiectiv investiţional în municipiu.

Anul trecut, în septembrie, Primăria Reşiţa prezenta un proiect în valoare totală de 3,4 milioane de lei, susţinut din fonduri europene, guvernamentale şi locale. Iniţiativa urma să transforme fosta baie comunală în centru de zi pentru persoanele vârstnice defavorizate, şi se bucura de finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, prezenta atunci direcţiile de acţiune, care includeau modernizarea şi reabilitarea clădirii în care se va amenaja un centru de zi pentru bătrâni. După realizarea investiţiei, facilitatea ar fi trebuit să asigure găzduire temporară pentru cei aflaţi în nevoie, un prânz gratuit, zilnic pentru 60 de persoane (40 la centru, 20 acasă), dar şi organizarea unor evenimente precum zile de naştere sau onomastice ale beneficiarilor, urmând să aibă o sală de internet şi să ofere o serie de alte servicii sociale.

Numărul total estimat al beneficiarilor urma să se situeze undeva în jurul cifrei de 500 de persoane, domiciliate în Muncitoresc, având vârsta de peste 60 de ani. Deocamdată, reprezentanţii municipalităţii nu au mai făcut precizări legate de proiect…

Antoniu Mocanu