Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vineri, 6 noiembrie, de la ora 17.00, publicistul Titus Crişciu îşi lansează, în „Sala albastră“ a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, o nouă carte.

„Aniversaţi şi alte scrieri“ este cel de-al 16 volum al autorului şi a apărut, de curând, la Editura David Press Print din Timişoara. Evenimentul se înscrie în cadrul manifestării „Reşiţa în zece dimensiuni“ şi va fi moderat de conf.univ.dr. Marcu Mihail Deleanu. Cartea conţine, după cum ne-a mărturisit chiar autorul ei, o serie de interviuri cu nume importante ale vieţii spirituale româneşti, portrete cu oamenii locului, dar şi note şi recenzii din viaţa cotidiană.

„Cartea conţine câteva interviuri cu personalităţi importante ale vieţii spirituale româneşti. Din păcate am doar un singur medic, preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borceanu, restul sunt academicieni şi scriitori importanţi la nivel naţional, cu care am stat de vorbă în ultimul an, precum Cornel Ungureanu, Dinu Rachieru, Ion Pop, Marius Sala. Însă, partea majoră a cărţii conţine o serie întreagă de portrete ale unor aniversaţi importanţi ai locului, care au împlinit o vârstă rotundă, în ultima vreme, 60-70-75 de ani. În utima parte regăsim scrieri diverse, recenzii şi note, despre viaţa noastră de zi cu zi. Este o carte pentru urmaşii noştri, pentru a nu uita că aici au existat oameni importanţi şi valoroşi“, ne-a menţionat Titus Crişciu.