Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Vineri, 13 aprilie, Jurnal de Caraş-Severin sărbătoreşte un nou sfârşit de săptămână şi vă oferă două pagini pline de informaţii amuzante şi interesante.

Această zi este şi una cu însemnătate pentru credincioşii ortodocşi. În fiecare an, în prima zi de vineri după Paşti, în Vinerea Luminată, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. În acest an, praznicul împărătesc, închinat minunilor înfăptuite de Maica Domnului, este rânduit la data de 13 aprilie. În ziua acestui praznic împărătesc, preoţii sfinţesc apele care primesc puteri vindecătoare şi alungă bolile şi duhurile rele din viaţa credincioşilor. Apa sfinţită în ziua sărbătorii Izvorul Tămăduirii se numeşte Agheasma Mică. Mai multe informaţii referitoare la semnificaţia acestei zile şi obiceiurile practicate cu această ocazie veţi afla din ediţia de mâine, 13 aprilie, a Jurnal de Caraş-Severin.

Tot mâine, fanii Rock and Roll-ului sărbătoresc ziua internaţională a acestui gen muzical. Acesta s-a dezvoltat în special la sfârşitul anilor 1940 şi începutul anilor 1950, dintr-o combinaţie de blues, jazz, country şi gospel. Veţi putea parcurge întrebările unui nou test psihologic. Oricui i se poate întâmpla să evalueze greşit o situaţie, însă dacă acest lucru are loc frecvent şi suspiciunea este la ordinea zilei, indiferent de împrejurare, poate fi vorba de paranoia. Află în testul de mâine, 13 aprilie, în ce categorie te situezi!

De asemenea, horoscopul amuzant ne va descreţi frunţile şi ne va face să ne cunoaştem mai bine, dezvăluindu-ne cea mai atrăgătoare parte a corpului în funcţie de fiecare zodie în parte, iar rubrica „Machiajul săptămânii“ ne prezintă care sunt cele mai noi tendinţe în materie de frumuseţe. Tot mâine, pasionaţii de lectură vor putea citi recenzia cărţii „Poate Estera“, de Katja Petrowskaja. Pentru această lucrare, autoarea a fost distinsă în 2013 cu Premiul Ingeborg Bachmann, în 2014, cu Premiul Ernst Toller şi cu Premiul de literatură „aspekte“, iar în 2015, cu Premiul Strega Europeo.