Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma unei competiţii, tinerii s-au întors acasă cu un premiu I, două premii II, un premiu III şi o menţiune.

În primele zile ale lunii mai, studenţii reşiţeni s-au întors acasă cu premii. Asta după ce au participat la cea de-a VII-a ediţie a Zilelor Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti, competiţie derulată sub cupola Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Ediţia de anul acesta a atras participarea unui număr de 162 de studenţi din 23 de universităţi din ţară, dar şi din Republica Moldova, aceştia susţinând 143 de lucrări ştiinţifice.

„Studenţii noştri au prezentat şase lucrări ştiinţifice la secţiunile Inginerie şi informatică, respectiv Ştiinţe medicale şi comportamentale, obţinând un premiu I, două premii II, un premiu III şi o menţiune”, după cum ne-a informat prof.univ.dr. Gheorghe Popovici, prorector pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate al Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Premiul I la secţiunea Ştiinţe medicale şi comportamentale a fost obţinut de reşiţeanul Laurenţiu Cristian Vanea, student în anul III, la Facultatea de Ştiinţe Sociale, specializarea Educaţie fizică şi sportivă, cu lucrarea „Consideraţii privind tipurile de accidente întâlnite pe pârtiile de schi”, sub coordonarea asist.univ.drd. Zoltan Kiss.

Premiul II la secţiunea Inginerie şi informatică a fost adus la Reşiţa de Claudiu Cocar şi Mariana Filip, studenţi în anul I la Facultatea de Inginerie şi Management, specializarea Informatică industrială, pentru lucrarea „Analiza cu element finit a transferului termic în transformatoarele de înaltă tensiune”, realizată sub coordonarea conf.univ.dr.ing. Mihaela Răduca şi a asist.univ.dr. Cornel Haţiegan.

Tot premiul II la secţiunea Inginerie şi informatică a fost adus la „Eftimie Murgu” şi de Patricia Ionela Tudor, studentă în anul II la Facultatea de Inginerie şi Management, specializarea Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic, împreună cu Ionuţ Cosmin Cioclei, student în anul I la Facultatea de Inginerie şi Management, specializarea Informatică Industrială. Aceştia au prezentat lucrarea „Ecuaţia de mişcare şi determinarea formelor proprii de vibraţie ale unei plăci dreptunghiulare simplu rezemată pe contur utilizând Matlab”, realizată sub coordonarea prof.univ.dr.ing. Gilbert-Rainer Gillich şi a asist.univ.dr. Cornel Haţiegan.

Premiul III la secţiunea Inginerie şi informatică a fost adus pe malurile Bârzavei de către Simona Neda, masterand în anul I la Facultatea de Inginerie şi Management, specializarea Managementul afacerilor în industrie, pentru lucrarea „Contribuţii privind îmbunătăţirea evidenţei electronice şi a evaluării în centrele de copii şi juniori la fotbal”, realizată sub coordonarea conf.univ.dr. Andrade Bichescu.

Reşiţa a câştigat şi o menţiune la secţiunea Inginerie şi informatică, prin Andrei Daniel Stoica, student în anul IV la Facultatea de Inginerie şi Management, specializarea Electromecanică, pentru lucrarea „Soluţie modernă de monitorizare şi gestionare a unei parcări auto”, având drept coordonatori ştiinţifici pe asist.drd.ing. Valentin Nedelea şi pe drd.ing. Laurenţiu Pădeanu.

Antoniu Mocanu