Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta a fost decizia Consiliului Local, ca răspuns la solicitarea ca Serbările Verii, organizate de o asociație din Timișoara, să se desfășoare, ca și în anii trecuți, în zona centrală a municipiului.

Serbările Verii ar trebui să se desfășoare în acest weekend, între 12-14 iulie. Organizatorii au cerut ca locație Piața General Dragalina, adică zona centrală a Caransebeșului, însă liberalul Vasile Rafa a venit cu propunerea ca acestea să se țină în Parcul Teiuș. Primarul Felix Borcean a explicat că este foarte posibil ca organizatorii să nu accepte ca locație Teiușul, din considerente mai aels economice, ceea ce l-a nemulțumit pe social-decmocratul Gavrilă Ardelean. „Cine e Uniunea asta a compozitorilor și dj-ilor, de ce nu vin aici să explice? Mai fac și nazuri că nu vor în Teiuș? Nu vor, să fie sănătoși!”, a spus consilierul PSD, care a și votat alături de liberali pentru locația din Parcul Teiuș.

Ce va fi, rămâne de văzut. Cert e că prea multe serbări nu sunt bune, și asta o spune chiar primarul Caransebeșului: „Eu nu-mi doresc atât de multe serbări, două sunt suficiente, Ruga și Serbările Cetății, în rest nu are rost să diluăm cu tot felul de artiști și artistuleți. Nu știu dacă organizatorii se vor muta în Teiuș, ei au solicitat zona centrală, nu știu dacă vor accepta. Dacă organizatorii acceptă Teiușul, se țin, dacă nu, nu”.

Dacă nu vor fi serbări, tot în Teiuș, caransebeșenii se pot distra în acest weekend și altfel. Asta pentru că la ștrandul municipal, renovat și cu terenuri noi de sport, Clubul Rotary si Clubul Interact Caransebes organizează o petrecere la piscină, toate fondurile urmând să fie redirecționate în scop caritabil. Vor fi, sâmbăta viitoare, între orele 10 și 22, concursuri sportive cu premii, multă distracție și muzică bună, dar și alte surprize pregătite de organizatori.

Răzvan Mihalcea