Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Până în 30 aprilie, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Caraş-Severin se pot depune proiectele aferente Măsurii 122 „Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii“.

Prin fondurile nerambursabile oferite de această măsură sunt vizate obiective ca: refacerea pădurilor, achiziţionarea de echipamente şi maşini de tăiere pentru realizarea măsurilor tehnice pentru întreţinerea pădurii, precum şi producerea de puieţi forestieri pentru nevoile proprii ale pădurii deţinute.

Printre condiţiile minime pentru accesarea sprijinului financiar, există obligaţia ca suprafaţa minimă de pădure deţinută să fie de 0,5 hectare, pădurea să fie inclusă în amenajamentul silvic, dar şi ca beneficiarul să deţină avizele şi autorizaţiile necesare, în funcţie de tipul de proiect.

Valoarea sprijinului nerambursabil oferit pentru „Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii“ va fi de până la 50% din totalul cheltuielilor eligibile. În zonele defavorizate (LFA) şi siturilor Natura 2000 sprijinul public va fi de până la 60% din totalul cheltuielilor eligibile. De asemenea, plafonul maxim al sprijinului public acceptat pentru un proiect nu poate depăşi 1.000.000 de euro, iar valoarea totală minimă eligibilă a unui proiect este de 5.000 de euro.

Roxana Bălan Nafiru