Caraş-Severin, Romania

CORONINI – Din acest an, graţie unui proiect de 1.100.000 de lei, unitatea de învăţământ din Clisura Dunării intră în reparaţii capitale.

Pentru a putea moderniza bătrâna şcoală, primarul Ilie Boboescu a bătut la uşa Ministerului Dezvoltării. De aici nu a plecat cu unul, ci cu două proiecte. Aşa se face că, nu doar şcoala va intra în reparaţii şi modernizări, ci şi sediul Primăriei, pentru care ministerul a aprobat suma de 1.400.000 de lei. „Pentru aceste două proiecte au fost semnate contractele de finanţare, la sfârşitul anului trecut. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să ridicăm proiectele pe SEAP, iar după aflarea câştigătorilor, să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Şcoala este veche, de 100 de ani, şi, trebuie să recunosc, că nu am investit foarte mulţi bani în ea. Când am ajuns primar mi-am impus nişte priorităţi. În primul mandat, m-am ocupat de tot ceea ce înseamnă infrastructură: apă, canal şi drumuri. Acum, în cel de-al doilea, am zis să mă apuc de instituţii, de şcoală, Primărie şi cămin. Atât şcoala, cât şi Primăria vor arăta într-un mare fel. Elevii care vor ajunge să înveţe în noua unitate, vor beneficia de dotări moderne“, ne-a explicat Ilie Boboescu.

Pentru noul an, edilul îşi doreşte să încheie lucrările aflate deja în derulare: asfaltarea străzilor în cele două localităţi şi să inaugureze reţeaua de alimentare cu apă a satului Sf. Elena. În ceea ce priveşte lucrările actuale, în prim plan se află căminul cultural din Coronini. „Vom relua asfaltarea din primăvară. Am început să lucrăm la cămin. Am avut demolări foarte multe, pentru că vrem să turnăm o placă de beton pe cămin, care nu exista până acum, şi să facem, de asemenea, o extindere, pentru nişte anexe. Banii pentru lucrări sunt jumătate europeni, şi jumătate sunt fonduri proprii, pentru care am fost nevoiţi să luam şi un credit din bancă. Investiţia se ridică la 1.700.000 de lei. Conform proiectului, durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani, însă noi sperăm ca, prin vară, acestea să se încheie“, a completat primarul din Clisura Dunării.