Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Componentele C.S.Ș.R. au obținut două locuri întâi, două locuri doi și două locuri trei.

În Sala Sporturilor „Circumvalațiunii” din Timișoara s-au desfășurat, recent, întrecerile Campionatelor Naționale Școlare de gimnastică ritmică, la care au participat peste 100 de sportive de la cluburile de profil din țară. La startul competiției, derulată pe parcursul a două zile, s-au prezentat și componentele Clubului Sportiv Școlar Reșița, pregătite de profesoarele Luminița Lațcu și Dana Târbă.

Care, în final, au obținut șase medalii, două de aur, două de argint și două de bronz. Cea mai bună comportare a avut-o Diana Vlăleanu, în disputa senioarelor. Deși nu este refăcută în totalitate, după intervenția chirurgicală de apendicită, Diana a reușit să se impună la individual compus, și la măciuci, ocupând două locuri doi la minge și cerc, și un loc trei la panglică. Apoi, la nivel de junioare, echipa alcătuită din Andreea Gherman, Andrada Gherman și Alina Dumitruc s-a clasat pe locul trei. Pe obiecte, Andreea s-a situat pe patru la panglică și măciuci, pe șapte la minge și cerc, dar și pe cinci la individual compus, Andrada a fost pe cinci la coardă și la cerc, și pe opt la individual compus, iar Alina a obținut un loc opt la coardă.

La categoria prejunioare, Sara Poenariu a ocupat locul opt la minge și măciuci, la categoria a IV-a, Larisa Ristea s-a situat pe patru la panglică, pe șase la fără obiecte, pe șapte la individual compus, și pe opt la cerc. Tot la categoria a IV-a, Cătălina Anghelina s-a clasat pe opt la individual compus și pe șase la cerc, iar Timeea Veselin a reușit un loc cinci la cerc. În fine, la ansamblu, categoria mica gimnastă, C.S.Ș. Reșița, în formula Alexia Lațcu, Alexia Bușoi, Marisa Farkaș, Miriana Giurghița, Brianna Birta, Larisa Pescariu și Nevena Vișatovici, a ocupat locul șase.

„În general, rezultatele sunt mulțumitoare, ne-a declarat prof. Luminița Lațcu. Sigur, ne doream ca Diana Văleanu să ocupe locul întâi pe linie. Însă, trebuie să avem răbdare, fiindcă nu este refăcută sută la sută, este încă înceată, justificabil, dar avem încredere că va ajunge cât se poate de repede la forma maximă”.

Adrian Roman