Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O serie de lucrări de gospodărire au fost derulate joi, 17 iulie, în vreme ce altele, mai mari, au fost demarate.

După mai multe săptămâni de pregătire pentru asfaltare a străzii Sodolului din Reşiţa, joi, 17 iulie, au demarat în sfârşit lucrările efective de asfaltare. Tot atunci au început şi lucrările de reparare cu zgură a carosabilul din cartierele Cuptoare şi Moniom, fiind realizat trotuarul din zona stadionului „Mircea Chivu“, din Valea Domanului. A fost de asemenea refăcută canalizarea pluvială pe o alee din zona intim, au fost marcate locuri de parcare în zona Microraionului IV al cartierului reşiţean Lunca Bârzavei, au fost montate bănci la asociaţiile de locatari de pe străzile Căpitan Ioan Poptelecan nr. 3, Sportului, prima scară a blocului 8, fiind făcute reparaţii la locurile de joacă din Parcul Copilului, fost Siderurgistului.

Printre lucrările aduse la bun sfârşit joi, 17 iulie, se mai numără şi „cosirea vegetaţiei în zona centrală (pasajul Nera şi Policlinica), în cartierul Lunca Bârzavei (Bd. Republicii, Parcul Copilului, Parcul Tricolorului), în Lunca Pomostului (zona ceasului floral de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin), în cartierul Muncitoresc; curăţarea jardinierelor de pe malul Bârzavei; lucrări de plivit în Piaţa Tricolorului, pe spaţiul verde amenajat la Muzeul de Locomotive, la Intim; săparea trandafirilor în zona Intim (sens giratoriu, Parcul Copiilor, Bulevardul Muncii); montarea de ţăruşi pentru susţinerea pomilor şi toaletarea arborilor din municipiu“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu