Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cele patru mari tronsoane ale reabilitării străzilor şi trotuarelor vor fi finalizate cel târziu în această primăvară.„Servicul Investiţii are în vedere finalizarea celor patru tronsoane începute în 2012, mă refer la drumurile, aleile, pistele de biciclete, trotuarele, care se vor finaliza cu siguranţă în această primăvară, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Am spus lucrul acesta şi acum câteva luni, că noi sperăm, dacă situaţia ne permite, să vorbim de finalizarea tuturor celor patru. A mai rămas în discuţie, în execuţie practic, tronsonul nr. 4 din Centru, până la Minda, la ieşirea din oraş înspre Văliug. Celelalte, în mare măsură, sunt finalizate. Există aici, pe 24 ianuarie, câteva retuşuri de făcut, dar eu cred că reşiţenii se vor bucura pe toate aceste tronsoane de o finalizare a lucrărilor“.

Tatiana Cătană (foto), şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Reşiţa, a detaliat situaţia lucrărilor pe fiecare dintre aceste tronsoane, precizând că, per ansamblu, a mai rămas de finalizat un procent de 9% dintre acestea. În cazul primului tronson, cuprinzând două mari artere din cartierul Lunca Bârzavei, respectiv B-dul Muncii şi str. Făgăraşului, lucrările sunt deja terminate, fiind în faza de recepţie. Cel de-al doilea tronson, cuprinzând B-dul Republicii, este finalizat în proporţie de 95%. Executantul aşteaptă îmbunătăţirea vremii pentru a putea continua. Mai sunt de ridicat căminele şi de efectuat lucrări la o zonă pietonală din zona Pieţei Tricolorului.

În ceea ce priveşte cel de-al treilea tronson, cuprinzând zonele Triaj, Lunca Pomostului, Moroasa, până spre Centrul Civic, inclusiv pasajul I.L.Caragiale, au mai rămas de executat doar lucrările de pe strada 24 ianuarie, dinspre Centru, înspre Lupac. Cele mai multe lucrări au rămas de executat pe cel de-al patrulea tronson, întins pe zona Oraşului Vechi, până la Minda. Însă nici în acest caz nu mai sunt prea multe de făcut, în mare fiind vorba despre ridicat căminele. Cât priveşte lucrările care au cuprins zona cartierului Lend, Tatiana Cătană a precizat că acestea au fost executate separat, nu prin acest proiect, fiind vorba despre refaceri în urma intervenţiilor diferiţilor furnizori de utilităţi, dar şi pentru întreţinere şi repararea covorului asfaltic.

Cu alte cuvinte, odată cu topirea zăpezii, la Reşiţa vor fi finalizate proiectele de reabilitare şi modernizare a principalelor artere, care deja au început să creeze o altă imagine municipiului.

Antoniu Mocanu