Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea de pe Bârzava se plânge din nou de transporturile care aduc la Reşiţa maidanezii altor localităţi.

Mai multe semnale legate de câinii aduşi la Reşiţa în diverse puncte de acces în municipiu au ajuns şi la urechile autorităţilor locale care se declară din nou gata să ia măsuri. Şi în trecut urbea se confrunta cu acest fenomen, însă acum în zonă sunt aduşi câini mai ales pentru că în padoc au fost îmbunătăţite condiţiile, dar şi pentru că diferite asociaţii au reuşit să trimită, în special în Germania, câini adunaţi pe străzile Reşiţei.

„Ca urmare a faptului că la intrarea în Reşiţa dinspre Anina şi Caransebeş au fost aduse grupuri de câini comunitari de către persoane necunoscute, Primăria municipiului Reşiţa, prin Serviciul pentru Întreţinerea Domeniului Public şi Privat al Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Consiliului Local, şi prin Serviciul Public de Poliţie Locală monitorizează zonele menţionate anterior pentru a impiedica repetarea acestor practici“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Autoritatea locală a ţinut să le atragă atenţia celor implicaţi despre faptul că, în momentul în care vor fi prinşi, vor fi traşi la răspundere atât ei, cât şi cei care stau în spatele unor asemenea fapte. De asemenea, reprezentanţii primăriei fac apel la cetăţenii urbei, în măsura în care aceştia pot ajuta cu informaţii utile, să sune la următoarele numere de telefon: 0255/226109, la Serviciul pentru Întreţinerea Domeniului Public şi Privat al Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire, sau 0255/221964, telefonul cetăţeanului, la Compartimentul de Relaţii cu Publicul şi de Informare a Cetăţenilor.

Antoniu Mocanu