Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Subsolul şi bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa sunt frecvent inundate din cauza problemelor la canalizarea de pe strada Făgăraşului.

Zilele trecute, reprezentanţii municipalităţii s-au deplasat la Staţionarul I al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa pentru a analiza situaţia canalizării instituţiei, fapt prezentat zilele trecute şi de JCS.

„Toate căminele de vizitare de pe canalul colector din incinta spitalului sunt în proporţie de 80% pline cu reziduri menajere, iar tronsonul de canal ce traversează strada Făgăraşului, până în căminul de pe colectorul principal este deteriorat, obturat, fapt constatat cu ocazia intervenţiei cu autospeciala combinată tip ‌«vomă», din dotarea AquaCaraş. Din cauza acestui fapt, subsolul tehnic şi bucătăria spitalului, plus anexele sunt frecvent inundate şi nu pot fi folosite corespunzător, devenind un focar de infecţie. Ca urmare, se impune intervenţia de urgenţă prin lucrări de săpături pe str. Făgăraşului şi înlocuirea tronsonului de canal deteriorat, pe o lungime de aproximativ 6 metri liniari“, se arată într-o notă de constatare încheiată de reprezentanţii municipalităţii, împreună cu cei ai spitalului şi ai AquaCaraş.

Primarul Mihai Stepanescu a propus luarea în calcul a altei soluţii: „Ne-am gândit să facem subtraversare decât să spargem iar strada Făgăraşului şi să stricăm ce-am făcut. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să tăiem o bandă din drum şi să stricăm ce-am modernizat“. Potrivit edilului, se va merge pe subtraversare, iar dacă realităţile din teren nu o permit, se va recurge la înlocuirea tronsonului de canalizare de sub strada Făgăraşului, proaspăt refăcută.

Antoniu Mocanu