Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La competiţia naţională de Orientare Radio au participat 40 de sportivi, din 30 de judeţe.La Alba Iulia s-au desfăşurat, recent, întrecerile Campionatului Naţional de Orientare Radio, care a reunit 40 de sportivi, reprezentând cluburi sportive şcolare şi asociaţii sportive afiliate la Federaţia Română de Radioamatorism. Printre aceştia s-au regăsit şi trei orăviţeni, însoţiţi de prof. Jiva Lupici, având comportări notabile, înregistrând şase medalii, una de aur, una de argint şi patru de bronz.

Cele mai bune rezultate le-a obţinut Florin Bilan, cu titlul naţional în proba de 144 Mhz, devenind şi vicecampion naţional la 3,5 Mhz, la categoria băieţi 14 ani. L-au secondat Flavius Bilan, cu două medalii de bronz, în aceleaşi probe, dar la categoria 12 ani, şi de Teodora Palade, care a urcat pe treapta a III-a a podiumului de premiere al categoriei fete 12 ani, în probele de 144 Mhz şi 3,5 Mhz.

Următorul concurs la care vor fi prezenţi radioamatorii orăviţeni este programat în perioada 17-19 august a.c., chiar la Oraviţa, „Cupa Valea Caraşului“, ediţia a XI-a, competiţie la care se mizează pe o participare numeroasă, cu sportivi între zece şi 60 de ani, feminin şi masculin.